Helyi közélet

2012.04.26. 17:23

Új üzemcsarnokot adtak át a Modine mezőkövesdi gyárában

Mezőkövesd, 2012. április 26., csütörtök (MTI) - Új, 5.400 négyzetméter alapterületű üzemcsarnokkal bővült a jármű hűtőket gyártó Modine Hungária Kft. Mezőkövesdi gyára, a beruházás értéke 10 millió euró volt.

Mezőkövesd, 2012. április 26., csütörtök (MTI) - Új, 5.400 négyzetméter alapterületű üzemcsarnokkal bővült a jármű hűtőket gyártó Modine Hungária Kft. Mezőkövesdi gyára, a beruházás értéke 10 millió euró volt.

Az üzemcsarnokot csütörtökön avatta fel Becsey Zsolt miniszterelnöki főtanácsadó és Johannes Kuron, az amerikai központú anyavállalat európai igazgatója.

A fejlesztés révén 140 emberrel, 540-re bővül a főleg haszongépjárművekbe kerülő töltőlevegő- és olajhűtőket, illetve kipufogógáz visszahűtő berendezéseket előállító üzemben a dolgozók létszáma.

Becsey Zsolt miniszterelnöki főtanácsadó a csarnokavatón azt hangsúlyozta: bármilyen nehéz idők jöjjenek, a magyar kormány minden eszközzel támogatni kívánja az ipari kapacitások bővítését, különösen ha azok elmaradott régiókban valósulnak meg.

A Modine beruházása azért is fontos, mert a cég válság idején döntött a magyarországi fejlesztés mellett és termékei magas technológiai színvonalat képviselnek.

Egyben a fejlesztés egyezik a kormányzat azon szándékával, ami egy komoly ipari kultúrát kíván megteremteni a következő évtizedekben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - mondta a főtanácsadó.

Johannes Kuron az öt kontinensen, mintegy 8 ezer embert foglalkoztató társaság európai igazgatója arról szólt, hogy az elmúlt két évtizedben a Modine Hungária Kft. a konszern lényeges pillérévé nőtte ki magát.

Éppen az elmúlt évtizedekben szerzett tapasztalataik alapján döntöttek a magyarországi fejlesztés mellett. A kiváló munkaerő, a jól működő menedzsment, a megbízható infrastruktúra és logisztika, a megbízható beszállítói háttér, illetve az alacsony vállalkozói adó a záloga a hatékony termelésnek.

Éppen ezért a következő időszakban Mezőkövesden 50 százalékkal kívánják növelni a termelést, Gyöngyösön pedig megduplázzák - mondta a cégvezető.

A Modine 1991 óta működik Magyarországon. A 400 embert foglalkoztató mezőkövesdi és a 70 munkavállalóval működő gyöngyösi üzem együttes árbevétele az elmúlt évben megközelítette a 110 millió eurót.

Az új üzemcsarnokban, egyelőre a Daimler, a Deutz és a MAN részére készítenek kipufogógáz visszahűtő berendezéseket.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában