Helyi közélet

2012.04.11. 11:00

Tiszaújvárosi lakástűz - Álmukban érte a lakókat a riasztás

Tiszaújváros - A tiszaújvárosi tűzeset részleteiről délelőtt 10-kor a helyszínén tartózkodó Bitó Barnabást, a polgármesteri hivatal közbiztonsági referensét kérdeztük, aki hajnali 5-től követi az eseményeket.

Tiszaújváros - A tiszaújvárosi tűzeset részleteiről délelőtt 10-kor a helyszínén tartózkodó Bitó Barnabást, a polgármesteri hivatal közbiztonsági referensét kérdeztük, aki hajnali 5-től követi az eseményeket.

- Úgy emlékszem, fél 6 körül már nem volt tűz, csak hűtötték a tetőszerkezetet. A lángok a második emeleti lakásban csaptak fel, ahol egy háromgyermekes család lakik. A tűz a fölöttük lévő, kétgyermekes család tetőtéri lakásának nappalijára terjedt át. A második emeleti lakás teljesen, a fölötte lévő részben kiégett, s a tetőszerkezet a déli, délkeleti részen teljesen megsemmisült - mondta el a látottak-hallottak alapján a referens. Hozzátette: azt beszélik, hogy a tűzfészeknek nevezhető lakásban lakók észlelték először a tüzet, ők riasztották a szomszédokat is, de látták a lángokat a közeli családi házak lakói is, így egymástól függetlenül többen is hívták a tűzoltókat. A tűz okára vonatkozó hivatalos vélemény nem született (de a biztosító emberei a helyszínen vannak), eddig csak találgatásokat lehetett hallani arról, hogy elektromos hiba állhatott a háttérben. A kiégett helyiségek romeltakarítása már megkezdődött, ezt követően még ma megkezdődhet a bontás, sőt már a kivitelező is a helyszínen van. Azt illetően, hogy hány lakásba s mikor lehet visszaköltözni, meg kell várni a még vizsgálódóban lévő statikus szakértő nyilatkozatát.

Minthogy a tűzriasztás jobbára álmában érhette a lakókat, arra is rákérdeztünk: hálóingben, pizsamában menekültek-e az emberek.

- Legalábbis, amikor én ideértem, már minden utcára menekített lakó többé-kevésbé föl volt öltözve - válaszolta Bitó Barnabás. - De a polgármester úr kérésére az önkormányzati cég által üzemeltetett Thermálfürdő Hotel felajánlotta, hogy ott bárkit fogadnak, aki nem szeretne odakint fagyoskodni. Sőt, akár a visszaköltözésig mindenkit elhelyeznek, aki erre igényt tart - ám a 19 lakóból eddig nem akadt jelentkező. Az érintett két családot rokonok fogadták be, de ettől függetlenül, számukra önkormányzati bérlakást is felajánlunk. Továbbá a lépcsőházakban falragaszokon is tudattuk, hogy a tűzeset károsultjainak további segítséget is nyújtunk (például szociális támogatással, vagy az esetleg megsemmisült okmányok pótlásával), amennyiben a takarítás után jelentkeznek a hivatalban.

ÉM-SzK


Tiszaújváros - Mindenkit el tudtak helyezni rokonnál, ismerősnél a kiégett házból - tudtuk meg a tiszaújvárosi polgármestertől.

Tiszaújváros - Egy tetőtéri lakás teljesen kiégett, ezekben a percekben már az "utómunkálatokat" végzik a tűzoltók.

Miskolc, 2012. április 11., szerda (MTI) - Kigyulladt egy lakás a Borsod megyei Tiszaújvárosban, sérült nincs, a házból azonban tizenkilenc lakót ki kellett menekíteni - mondta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szerdán kora reggel az MTI-nek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában