Helyi közélet

2012.04.12. 17:40

Szemétdomb a Majális-parkban: vizsgálódik az önkormányzat

Miskolc - Elképesztő milyen szemetet hagyott maga után valaki (valakik?) a miskolci Majálisparkban - hívta fel figyelmünket Olvasónk. Az önkormányzat vizsgálódik az ügyben.

Miskolc - Elképesztő milyen szemetet hagyott maga után valaki (valakik?) a miskolci Majálisparkban - hívta fel figyelmünket Olvasónk. Az önkormányzat vizsgálódik az ügyben.

"A mögöttünk hagyott hosszú húsvéti hétvége sokakat a szabadba csábított." - írja levelében Olvasónk. "A miskolciak közül százak választották a Majális-parkot is, azonban sírva fakad az ember, ha megnézi, hogy mi maradt a Bükk ezen városi részén. Nincs rá bizonyítékom, hogy valamilyen árus hagyta ott a szemetét, ám a kis faszemetesek környékét alaposan megnézve az elképzelhetetlen, hogy mustáros, majonézes, és tejszínhabos dobozokat, vagy éppen a sörös és energiaitalos göngyöleget a kirándulók dobálták el. Sokkal inkább olyan valaki, aki vendéglátóipari tevékenységet folytatott a Majális-parkban az elmúlt napokban. Bízom benne, hogy a város nem hagyja ezt szó nélkül." - zárja írását Olvasónk, akinek észrevételeit elküldtük az önkormányzathoz, s amelyre csütörtökön választ is kaptunk.

Nyolc területfoglalási engedély

- A Közterületfelügyelet jegyzőkönyvet vett fel és vizsgálat indult, hogy ki, illetve kik hagyhatták ott a szemetet. - tájékoztatott Dobos Tímea, Miskolc szóvivője. - A Közterület-felügyeleti és Rendészeti Osztály munkatársai minden esetben három napon belül ellenőrzik, hogy a közterületet használó az eredeti állapot helyreállításáról gondoskodott-e.

Kiderült: a Miskolci Polgármesteri Hivatal Építéshatósági Csoportja nyolc területfoglalási engedélyt adott ki - vattacukor, édesség, lufi, kürtőskalács árusnak, büfésnek és mutatványosoknak - a Majális park területére. A Városgazda Kft. az otthagyott szemét elszállításáról és a terület rendbetételéről gondoskodik.

A helyi rendelet értelmében egyébként a kereskedőknek a bérelt területet az eredeti állapotban, tisztán, rendezetten kell elhagyni. Kötelességük az általuk használt közterületet 10 méteres területsávban rendben és tisztán tartani, és az engedély lejárta után az önkormányzatnak a jelen rendelet szerint dokumentált állapotban visszaadni.


"Ha nem tesz eleget..."

Amennyiben a kérelmező kötelezettségeinek nem tesz eleget, az önkormányzat jogosult a kérelmező költségére a közterület tisztán tartásához szükséges munkákat elvégezni vagy harmadik személlyel elvégeztetni. Ha a kérelmező a rendeletben meghatározott valamely kötelezettségének nem tesz eleget – ideértve különösen a közterület tisztán tartására és a helyreállításra vonatkozó kötelezettséget – az önkormányzat az általa elvégzett vagy harmadik személlyel elvégeztetett munka ellenértékét jogosult az óvadék összegéből fedezni. Az ily módon történő elszámolás után az óvadékból fennmaradt rész kell visszafizetni. A szórakoztató-, vendéglátóipari, kereskedelmi egységek és más elárusító helyek üzemeltetőinek tisztántartási kötelezettsége a nyitvatartási idő alatt köteles tisztántartásáról gondoskodni. Az ingatlan tisztántartási sávjában található szemetet össze kell gyűjteni és azt a tisztántartásra kötelezett tulajdonában lévő vagy általa bérelt hulladékgyűjtő edényzetbe kell elhelyezni. Ha a tisztántartási sáv napközben többször beszennyeződik, a tisztántartást szükség szerint meg kell ismételni.

ÉM-JLI


Miskolc - A húsvéti, hosszú hétvége után nagy mennyiségű szemét maradt a Majális-parkban.

Miskolc – Elképesztő milyen szemetet hagyott maga után valaki (valakik?) a miskolci Majális parkban – hívta fel figyelmünket Olvasónk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában