Helyi közélet

2012.04.23. 17:03

Start a Rák ellen – könnyűzenei hangverseny

Miskolc - Köztudott, hogy Magyarországon a halálozási statisztikák élén a különböző daganatos megbetegedések szerepelnek.

Miskolc - Köztudott, hogy Magyarországon a halálozási statisztikák élén a különböző daganatos megbetegedések szerepelnek.- Cégünk, a Start Auto Hungary Zrt., mely kizárólagos magyar tulajdonú, részt kíván vállalni a rákellenes küzdelemben – jelentette ki Zsíros László PR manager. - Egy olyan nagyszabású könnyűzenei hangversenyt rendezünk, amely hazánkban eddig csak néhány alkalommal volt, s amely egy példaértékű összefogás eredményeképpen jöhetett létre. A hangverseny bevételéből - a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház igazgató főorvosával, dr. Csiba Gáborral történt egyeztetések alapján – egy darab műtőasztal kerül majd beszerzésre. A Start a Rák ellen elnevezésű rendezvény fővédnöke dr. Kriza Ákos, Miskolc város polgármestere. Az eseménynek a miskolci Városi Sportcsarnok Jégcsarnoka ad otthont április 27-én este 7 órai kezdettel. A műsorvezetői teendőket Hadházy Ildikó látja el, zenei rendező Regős Zsolt, főszervező: Zsíros László. A megyénkben élő, illetve innen elszármazott sportolók, zenészek igen sokan álltak a rendezvény mellé, bizonyítván elhivatottságukat a rák ellenes küzdelem mellett. Íme néhány név: Repka Attila olimpiai bajnok birkózó, Puhl Sándor, akit négyszer választottak az év játékvezetőjének, Rakusz Éva olimpiai ezüstérmes és világbajnok kajak-kenus, Isaszegi Róbert, a szöuli olimpia bronzérmes ökölvívója, Lipcsei Péter hetvenszeres magyar labdarúgó válogatott, a DVTK aranycsapatának olimpiai labdarúgó válogatott csapatából Oláh Ferenc, Veréb György, Salamon József, Tatár György,a  Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapata, Marosi István világválogatott kézilabdázó, Csank János mesteredző, Sebestyén Júlia, Stefanek Gertrúd. Az előőadók közül Pataky Attila (Edda), CSÉZY, Koós János, Kálloy Molnár Péter – zenész, költő, színész, rendező, Monyók Gabi, Miskolci Dixieland Band, Lucky Boys, AB/CD Zenekar, Zselencz László (Edda, Beatrice, Dinamit), Vadnay László (Építők, Meteor, Atlas).  Az európai hírű jazz zenészek közül Csík Gusztáv, Makovics Dénes, Balogh „Buhalo” Károly, Buri Jenő, Szirmai Zoltán, a Fráter György Katolikus Gimnázium énekkara Regős Zsolt vezetésével, Látó János, a Favágók dobosa. A miskolci együttesek közül a BMV, a Heliosz, a Reflex, a  Miskolci Művek, a Miskolci Illés Emlékzenekar, az Exscelsior, a Bíborszél. Kopcsik Lajos Oscar-díjas, olimpiai- és világbajnok mestercukrász – aki az 1996-os berlini olimpián 10 aranyérmet szerzett, mely Guiness rekordot az óta sem tudta senki megdönteni - a rendezvény tiszteletére felajánlotta egy alkotását, egy cukorképet, melyet árverés keretében értékesítünk majd, mely összeg szintén a rendezvény bevételét növeli majd. A vendégek, fellépők névsora nem teljes, mivel a hangverseny nemes céljára tekintettel, napról napra egyre több ismert és népszerű személy jelzi részvételi szándékát. A hangverseny biztonságát a Dunakanyar Komplex Zrt. szavatolja.

- BGy -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában