Helyi közélet

2012.04.28. 18:08

Őslakók nyomában a Miskolci Galériában

Miskolc - Ezen a szombaton is „mesterkedtek” a kisiskolások a Miskolci Galériában, az intézmény Mesterkedő alkotóműhelyében.

Miskolc - Ezen a szombaton is „mesterkedtek” a kisiskolások a Miskolci Galériában, az intézmény Mesterkedő alkotóműhelyében.

A gyerekek a dzsungelben jártak, azaz a Nagy Kunszt Kortárs Képzőművészeti Tanulmányi Múzeum Dzsungel című kiállítását tekintették meg.

Azonban nem először, ez már a harmadik délelőtt volt, amikor az őserdők rejtelmeit kutatták, mondta lapunknak Éliás István művészet- és múzeumpedagógus. Első alkalommal területet foglaltak és kunyhót építettek, második alkalommal különleges állatokat találtak és formáztak meg, most szombaton pedig az őslakók nyomait, jeleit fedezték föl, így ők is készítettek útjelző, csapdajelző és állatjelző táblákat.

Éliás István lapunknak elmondta, általában 15 kisiskolás vesz részt a szombati Mesterkedőkön, vannak, akik rendszeresen járnak, mások egyszer-kétszer. A történet mindig a képből indul, sokszor mesével, izgalmas történettel kelti fel a múzeumpedagógus a gyerekek érdeklődését, fejleszti a fantáziáját.

Legközelebb május 12-én várják egy kis mesterkedésre a gyerekeket a Galériába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában