Helyi közélet

2012.04.03. 18:03

Nem múzeumvonatot akarunk!

Gönc, Hidasnémeti - Abaújban a diákokat és a munkába igyekvőket is hátrányosan érinti a járatritkítás.

Gönc, Hidasnémeti - Abaújban a diákokat és a munkába igyekvőket is hátrányosan érinti a járatritkítás.

”Közlekedjenek a vonatok! Hajrá busz+vasút!” - Ezzel a címmel alakult virtuális közösség a Facebookon, melyhez azok csatlakoztak, akik nem értenek egyet a szárnyvonalakon tervezett járatritkításokkal. Mint írják: „A korszerű, vidéki közlekedésre szavazunk! Nem múzeumvasutat akarunk, közlekedni szeretnénk!”

Göncön pedig azt fontolgatják, hogy aláírásgyűjtést kezdeményeznek a tervezett változások ellen. Sivák János polgármester lapunknak elmondta, először természetesen megvárják a döntést, hisz egyelőre ők is csak az újságból értesültek a járatcsökkentés terveiről. Ha ez valóban drasztikus lesz, akkor összehívnak egy lakossági fórumot, ahol kezdeményezik az aláírásgyűjtést. A polgármester elmondta: különösen azokat érinti majd hátrányosan a változás, akik dolgozni járnak Encsre vagy Miskolcra. Mert reggel lehet, hogy el tudnak majd menni, de este nehézkes lesz a hazautazás. A busszal pedig az a baj, hogy egyáltalán nincs a vonat menetrendjéhez hangolva. A vonat járatcsökkentése nehezebbé teszi az amúgy is hátrányos térségben élők életét, jelezte Sivák János.

Gazdaságosan nehéz

Hidasnémetiben sem örülnek a hírnek, tudtuk meg Becse Csaba polgármestertől. Mint mondta, főleg a diákoknak okoz majd gondot a változás, hiszen sokan járnak Encsre vagy Szerencsre iskolába. A busz menetrendje sem megfelelő, tehát az sem jelent megoldást. A polgármester hozzátette: Abaújban nehéz gazdaságon működtetni a tömegközlekedést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában