Helyi közélet

2012.04.25. 11:16

Miskolci közgyűlés: Egy hetet csúsztak, de ugyanazt tárgyalják

Miskolc - A meghirdetetthez képest egy héttel később, csütörtökön ül össze a miskolci testület.

Miskolc - A meghirdetetthez képest egy héttel később, csütörtökön ül össze a miskolci testület.A képviselők azonban ugyanazokat a napirendeket tárgyalják, amelyeket az április 19-i ülésre meghirdettek. Közel 20 javaslat lesz, ebből kettő zárt ülésen: például a városi kitüntettek névsoráról is így döntenek. Nyílt ülésen tárgyalják azonban a város tavalyi költségvetésének zárszámadását, valamint több iskolaátadást, és a Diósgyőr-Lillafüred fejlesztési projekthez kapcsolódó feladatokat.

A napirendekből azt látni, hogy iskolákat és óvodákat is adnak át az Egri Főegyházmegyének: a 21. Sz. Általános Iskolát, a Szilágyi Dezső Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskolát, a Benedek Elek óvodát. A Nyitott Ajtó Baptista Gyülekezet pedig a Batsányi János óvoda Vasgyári Tagóvodáját venné át.

Valamint – erről is csütörtökön döntenek – a Gábor Áron Művészeti Iskola Szakközépiskola Kabar utcai épületét a Pannonhalmi Főapátság szeretné bérbe venni.

De a tavalyi idegenforgalmi terv teljesítéséről szóló beszámoló, illetve az idei év turisztikai terveiről szóló javaslat is napirenden lesz csütörtökön. Az előterjesztésből az derül ki, hogy tavaly a város vendégforgalma, ha kismértékben is, de csökkenést mutatott a 2010-es évhez képest. Az idei évben pedig 13 millió forintot szánnak városmarketingre. Hogy ebből mire futja? A javaslatból az is kiderül, hogy a szakemberek például blogban gondolkodnak: a Diósgyőri vár átépítését ugyanis ebben a formában – illetve videós anyaggal – szeretnék nyomonkövethetővé tenni.

A javaslatban az is szerepel: Miskolc létrehozna egy Turisztikai Desztinációs Menedzsment (TDM) szövetséget, amennyiben nyílna ennek támogatására egy pályázat. Ez azért érdekes, mert a város pont tavaly nyáron lépett ki a TDM-ből, azzal indokolva, hogy számos kifogás merült fel annak működésével kapcsolatban.

ÉM-NSZR


Miskolc - A meghirdetettnél egy héttel később, csütörtökön ül össze a miskolci testület. A meghívó szerint 20 napirendet tárgyalnak majd, ebből kettőt zárt ülésen. De várhatóan több sürgősségi indítványt is benyújtanak a testület elé. Néhány napirend kapcsán kértük a frakcióvezetők véleményét.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában