Helyi közélet

2012.04.12. 17:51

Még nem tudni, hány munkahely lesz

Miskolc - „Csak a konkrét feladatok egyeztetése után tudunk konkrét számokat mondani”, nyilatkozta az alpolgármester.

Miskolc - „Csak a konkrét feladatok egyeztetése után tudunk konkrét számokat mondani”, nyilatkozta az alpolgármester.

Úgy tűnik, májusban indul a miskolci közmunkaprogramüvegházas zöldségtermelés – idézte portálunk csütörtök reggel Kiss Gábor szavait. A miskolci alpolgármester annak kapcsán közölte ezt velünk, hogy kérdeztük, mi lesz azzal a programmal, amiről még februárban beszélt. Márciusban indult volna, 1800 munkanélkülinek jutott volna általa közmunka. A program speciális, a város vezetése ugyanis az országban elsőként dolgozott ki egy koncepciót nagyvárosokban alkalmazható közmunkaprogramra.

Mint beszámoltunk róla, azért nem indult eddig az alpolgármester nyilatkozata szerint, mert folyamatosan zajlik az egyeztetés a város és a Belügyminisztérium között, hiszen a tervezett programnak is meg kellett felelnie a Start Munkaprogram feltételeinek.

Kiss Gábor hangsúlyozta, a program keretében hat tevékenységi körben lehet foglalkoztatni: mezőgazdasági tevékenységek, zöldségtermesztés, állattenyésztés, belvíz, árok, patakmedrek rendbetétele, közutak karbantartása, mezőgazdasági utak rendbetétele, illegális szemétlerakók felszámolása, téli foglalkoztatás.

Kimarad a karbantartás

– A közfoglalkoztatási koncepció szerint azokat a foglalkoztatásokat támogatják, amelyek hosszabb távon önfenntartóvá válnak. Ez városunkban elsősorban geotermikus hulladékhőre épülő üvegházas zöldségtermelés. Az itt foglalkoztatottak szakmai képzést is kapnak a program keretében – nyilatkozta Kiss Gábor.

Megjegyeztük, korábban karbantartói csapatról volt szó, akikkel elvégezhető például a kátyúzás, bizonyos mezőgazdasági tevékenységek, vagy intézményfelújítások. Ezek szerint ez nem lehetséges? – kérdeztük.

Kiss Gábor úgy válaszolt: csak a karbantartás marad ki, mert az a kiírás szerint nem tartozik az értékteremtő beruházok közé.

Kérdeztük, meglesz-e az ígért 1800 munkahely?

– Csak a konkrét feladatok egyeztetése után tudunk konkrét számokat mondani. Az azonban biztos, hogy a mi programunk a legnagyobb országos szinten – válaszolt az alpolgármester.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában