Helyi közélet

2012.04.22. 19:46

Még kortyolgatás is lehet digitális

Miskolc - A Mobil Weekend a vidéki egyetemistákat és informatikus fejlesztőket célozta meg áprilisi versenyével.

Miskolc - A Mobil Weekend a vidéki egyetemistákat és informatikus fejlesztőket célozta meg áprilisi versenyével.A tavaszi Mobil Weekend három napos mobil fejlesztői versenyét az Észak Magyarországi Informatikai Klaszter és a Miskolci Egyetem támogatta a Miskolci Egyetemen.

Az eddig csak Budapesten rendezett hétvége először jött vidékre-és elsőként Miskolcra. A fővárosi verseny szervezőit meglepte az, hogy a benevezett csapatok mindegyike képes volt egy hétvége alatt értékelhető mobilalkalmazást készíteni: Miskolcon is ez volt a cél. A versenyre és a rendezvényre egyaránt ingyenesen lehetett jelentkezni-csak tudás és fantázia kellett hozzá.

A verseny alapvető üzenete nem változott tavaly óta, a szervezők továbbra is a magyar alkalmazások számát szeretnék növelni igényes és kreatív ötletekből kiinduló fejlesztésekkel. Péntektől vasárnapig grafikusok, programozók és marketingesek gyúrták mobilalkalmazássá azokat.A miskolci versenyen nyolc csapat indult, Debrecentől Zalaegerszegig terjedt az indulók listája.

Sok nagyon érdekes ötlet mérettetett meg: a mobilos egyetemi információs hálózaton át a az egyetlen gombbal bárhol a világon segitséget hivó alkalmazásig.Szellemes volt a digitális talált tárgyak osztálya és a vendéglátóhelyeket,vendégeket,és italgyártókat összekapcsoló marketingrendszer.

Összesen hét dijat osztott ki a zsüri. Ezek között két nem szakmai dij volt, az egyik a közönség által adományozott- netes szavazás-a Capture csapat turaszervező alkalmazásáér, a másik a Maradj Miskolcon Alapitványé, aki nem csapatot,hanem az az öt helyi egyetemistát dijazta akik a Miskolci Egyetemen tanulnak és itt indultak a versenyen.Ezt a dijat Kiss László a kuratórium elnöke,Deák Csaba rektorhelyettes és Podhorányi László a Vodafone igazgatója adta át.A verseny főtámogatója Vodafone volt.

Dijak és versenyzők

Fődíj: Fotofind,turisztikai információs és képküldő szolgáltatás.

Legjobb marketing: CoDrinking,éttermek,italgyártók és vendégek kommunikációs hálózata.

A legjobb ötlet:To the rescue,az egygombnyomásos segélyhivás bárhonnan.

A legjobb design:Mindenki ezt kaparja, azaz digitális kaparós „sorsjegy” alkalmazás.

A legjobb programozás: Lost and found,elveszett tárgyak digitális keresése.

Vodafone különdij:Campus Duck,az egyetemi mobilos információs rendszer.

Közönségdíj: Capture, digitálsi túraszervezés

A rendezvény honlapja: http://mobilweekend.hu/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában