Helyi közélet

2012.04.08. 18:58

Lurdi barlang a ház udvarán

Kissikátor, Ózd -  A Kissikátor községben lakó Forgács László, az egykori Ózdi Kohászati Üzemek vasszerkezeti- lakatos nyugdíjasa a házuk udvarában néhány évvel ezelőtt egy kis Lurdi barlangot épített.

Kissikátor, Ózd -  A Kissikátor községben lakó Forgács László, az egykori Ózdi Kohászati Üzemek vasszerkezeti- lakatos nyugdíjasa a házuk udvarában néhány évvel ezelőtt egy kis Lurdi barlangot épített.Forgács László elmondta,hogy hosszú ideig nagy késztetést érzett arra,hogy ezt elkészítse Szűz Mária tiszteletére.Amíg ezt nem tette meg szinte nem volt nyugalma. Az építmény boltívét egy hordó segítségével alakította ki. Miután elkészült a kis barlang a község akkori plébánosa Papp Endre atya fel is szentelte. A Forgács család már megszokta,hogy a házuk előtt egy pillanatra megállnak felnőttek és gyerekek s megcsodálják a kis építményt. Arra is volt már példa,hogy valaki a rózsafűzérjét helyezte el a Mária szoborra. Az építménybe a villany is be van vezetve világítás végett.

( Lourdes,ejsd: Lurd, Dél-Franciaországban található a Pirenneusi hegyek közvetlen közelében. 1858-ban egy Bernadett nevű kislánynak -miközben rőzsét gyűjtött -megjelent több alkalommal is a Szűzanya. A jelenés helyére templom épült,ahol betegek gyógyúlnak meg.) 

-Kerékgyártó Mihály-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában