Helyi közélet

2012.04.01. 14:41

"Komoly közösségi és találkahelyé nőtte ki magát"

Miskolc - A Városháztértől egészen a Színházon túl ért vasárnap a megújult miskolci régiségvásár.

Miskolc - A Városháztértől egészen a Színházon túl ért vasárnap a megújult miskolci régiségvásár.

A szervező és az önkormányzat illetékese ígérte; az áprilisi miskolci régiségvásár más, úgymond fesztiválosabb lesz. Bevalljuk, mi kora délelőtt ebből még csak annyit érzékeltünk, hogy a Városháztér egyik sarkában egy színpad is volt és olyan fél 10 magasságában kis koncerttel avatták, nyitották a tavaszi seregszemlét. A legnagyobb problémát láthatóan a viharos szél okozta az érdeklődőknek és a portékáikat kínáló vásározóknak egyaránt. Azonban Jánost és nejét, akik Nyékládházáról érkeztek a megyeszékhelyre, ez sem akadályozta meg abban, hogy szokásos hó eleji sétájukat megtegyék.

- Jószerivel, amióta van Miskolcon régiségvásár itt vagyunk! - árulta el kérdésünkre a családfő. - Annak is meg volt a bája, amikor még csak néhányan települtek ki a nagy parkolóba, s meg volt annak is, amikor már mozdulni sem lehetett a Széchenyi utcán. Az, hogy fesztivált szeretnének a vásárra építeni jó ötletnek tartom, mert tulajdonképpen egész napos program lehet belőle, és színesebb lehet az esemény.

KrePP az udvaron

„Mi elsősorban árulni jövünk, de persze örülünk, ha meg többen jönnek a régiségvásárba, hiszen ők is potenciális vevők.” - mindezt már egy neve elhallgatását kérő eladó mondta nekünk. Szerinte, aki eddig is kijárt a miskolci belvárosba, az ezután is ki fog látogatni attól függetlenül, hogy van e pénze, vagy sincs. „...mert ez már havonta egyszer egy komoly közösségi és találkahelyé nőtte ki magát Miskolcon.”

Mi magunk a már említett színpadon kívül egyébként a Rákóczi-ház udvarán egy új, a Miskolci Galéria által indított kezdeményezéssel, a KrePP-pel is találkoztunk. Ezen a vasárnapon indult el ugyanis a miskolci művészpiac, ahol a „kreatív ipar” képviselői találkozhattak és randevúzhatnak majd a jövőben. Ők is minden hónap első vasárnapján, a Miskolci Régiségvásáron.

(ÉM-JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában