Helyi közélet

2012.04.17. 08:55

Ki megy, és ki marad?

Miskolc - Izgalmas igazgatóválasztás előtt állnak a miskolci közoktatási intézmények.

Miskolc - Izgalmas igazgatóválasztás előtt állnak a miskolci közoktatási intézmények.

Hét közoktatási intézmény igazgatói posztjára írt ki pályázatot a miskolci önkormányzat. Papp Zsolttól, a humán főosztály vezetőjétől megtudtuk, a pályázatok kiírásának oka a korábbi vezetők mandátumának lejárta vagy nyugdíjba vonulása volt. Jelenleg azt vizsgálják, hogy a benyújtott pályázatok megfelelnek-e a formai követelményeknek, majd kiküldik az intézményekbe, ahol a tantestület véleményezi azokat. A pályázatokról a közgyűlés dönt majd, figyelembe véve az arra jogosult testületek véleményét.

Felvetettük: a városban azt hallani, hogy a Földes Ferenc Gimnázium jelenlegi igazgatójának leváltására készül a városvezetés a korábbi aláírásgyűjtés miatt. (A gimnázium öregdiákjai azért kezdeményeztek aláírásgyűjtést tavaly szeptemberben, mert nem értettek egyet azzal, hogy a város vezetése az intézmény nevét Széchenyi Istvánra változtassa.) Papp Zsolt erre csak annyit válaszolt: a Földes Ferenc Gimnáziumban is azért írták ki az igazgatói pályázatot, mert a jelenlegi igazgató, Veres Pál mandátuma lejárt.

Veres Páltól tudjuk, hogy ő pályázott, de az önkormányzattól azt nem tudtuk meg, hogy kik pályáznak az igazgatói posztokra.

ÉM-HE

 Döntés előtt

Az igazgatói pályázatban érintett intézmények:Herman Ottó Általános Iskola és Munkácsy Mihály Alapfokú

Művészetoktatási Intézmény,

Avasi Gimnázium,

Petőfi Sándor Középiskolai Fiúkollégium,

Földes Ferenc Gimnázium,

Szemere Bertalan Szakközépiskola,

10. Sz. Petőfi Sándor Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű

Iskola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában