Helyi közélet

2012.04.05. 13:15

Ha kirándulni indulunk, legyünk óvatosak!

Borsod-Abaúj-Zemplén -  A jó időnek köszönhetően a hétvégéket egyre többen használják ki aktív pihenésre, kirándulásra.

Borsod-Abaúj-Zemplén -  A jó időnek köszönhetően a hétvégéket egyre többen használják ki aktív pihenésre, kirándulásra. Azonban a tavasz beköszöntével nemcsak a parkokban és a kirándulóhelyeken, de a közutakon is jelentősen megnő a forgalom. Bár az elmúlt években folyamatosan csökkent a személyi sérüléssel járó balesetek száma – míg 2007-ben 20 635, addig 2011-ben már csak 15 827 ilyen esetet regisztráltak hazánkban –, a KSH adatai alapján egyértelműen megállapítható, hogy a tavaszi és a nyári hónapokban minden évben jelentősen megnövekszik a balesetek száma. Ez a növekedés elsősorban a nagyobb forgalomra vezethető vissza. A tavaszi hónapokban sok autós és motoros tér vissza az utakra, akik közül többen kiestek a gyakorlatból a tél folyamán, lassabban tudják felvenni a közlekedés ritmusát, ezért fontos, hogy ebben az időszakban mindenki figyelmesebben vezessen.

„A balesetek elkerülése érdekében nem elég, ha körültekintőbben vezetünk. Az is fontos, hogy autónkat, motorunkat is felkészítsük a tavaszi közlekedésre. A szükséges olajcsere, a hűtőfolyadék- szint ellenőrzése mellett fi gyeljünk oda arra is, hogy az időjárásnak megfelelő gumiabroncs legyen járművünkön. A napi középhőmérséklet már meghaladja a 10 Celsius- fokot, ezért fontos, hogy mielőbb feltegyük a nyári gumit”– mondta Kalmár László, az Europ Assistance Magyarország vezérigazgatója.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában