Helyi közélet

2012.04.23. 16:52

Frakcióvélemények a választásról

Miskolc - A frakcióvezetőket, illetve a jelölő szervezetek képviselőit kérdeztük a választás eredményéről.

Miskolc - A frakcióvezetőket, illetve a jelölő szervezetek képviselőit kérdeztük a választás eredményéről.

Dr. Kiss János (Fidesz) frakcióvezető

A mostani választási eredmény azt mutatja, hogy a Fidesz jelöltjének volt a legjobb programja. De egyben azt is jelenti, hogy az emberek, a választópolgárok alapvetően elégedettek a Fidesszel Miskolcon. Ugyanakkor érezzük azt is, hogy magas a mérce velünk szemben, a teljesítményt fokozni kell, és a lakossággal továbbra is szorosan kell tartani a kapcsolatot.

Molnár Péter (KDNP) frakcióvezető

Örülünk, hogy Takács Gábor, a Fidesszel közös jelöltünk nyerte meg a választást. Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki elment szavazni, és azoknak, akik Takács Gábort támogatták. Úgy gondolom, a választópolgárok többsége olyan emberre adta voksát, aki Giákné Bobály Judit munkáját tudja majd folytatni. Illetve támogatják azt a politikát, amit a városvezetés elkezdett.

Földesi Norbert (MSZP) frakcióvezető

Szeretnénk köszönetet mondani azoknak, akik elmentek szavazni, illetve, akik jelöltünket támogatták. Az eredményből látni, hogy hiába használt látványelemeket a fideszes városvezetés, például útfelújítások, a martin-kertvárosi részt megnyerte az MSZP. Reméljük, ezért nem bünteti meg az ott élőket a városvezetés. Az eredményből az is látszik, a megújult MSZP-nek van esélye 2014-ben, visszavehetjük a városvezetést.

Szegedi Márton (Jobbik) frakcióvezető

Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik elmentek szavazni és a Jobbikot választották. A választás legnagyobb tanúsága, a rendkívül alacsony részvételi arány, ami azt jelenti, hogy az emberek belefáradtak az elmúlt 22 év elhasználódott politikájába. A Jobbik feladata felépíteni azt, amit a Fidesz és az MSZP hazugságokban gyökerező politikája elvett az emberektől. Bár az ellenünk megnyilvánuló hazug, lejárató kampány éreztette hatását, a választási eredmény megerősített minket abban, hogy a Jobbik szókimondó, a magyar nemzet érdekét kompromisszumok nélkül képviselő politikája jó út ahhoz, hogy 2014-ben a Fidesz váltópártja lehessünk.

Zsíros László (Jólét és Szabadság Demokrata Közösség) megyei elnök

Sikernek értékeljük a 3,72 százalékot, amelyet pártunk minden kampány és támogatás nélkül ért el. Egy parlamenti pártot, az LMP-t is sikerült megelőznünk, ezt külön sikernek értékeljük. A mostani választás eredménye azt mutatja, jó úton járunk, sikerült eljutnunk a szavazóinkhoz.

Mile Lajos (LMP) országgyűlési képviselő

Ami megnyugtató, hogy a 2010-es eredményeinkhez képest – ami ezt a választókörzetet illeti – javítani tudtunk az eredményeinken. Koránt sem vagyunk azonban elégedettek, ennél sokkal több támogatónk van. Éppen ezért elgondolkodtató az is, miért volt alacsony a részvételi arány. Azt is tudni kell, nekünk szűkösek az erőforrásaink, nem tudtuk óriásplakátokkal mozgósítani a választóinkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában