Helyi közélet

2012.04.28. 21:16

Elektromobil verseny Miskolcon: Fúrócsavarozó hajtotta a mobilokat

Miskolc - Negyedik alkalommal rendezték meg az Elektromobil versenyt Miskolcon.

Miskolc - Negyedik alkalommal rendezték meg az Elektromobil versenyt Miskolcon.

Hatvankét csapat hatvankét járgánya „száguldozott” Miskolcon szombaton a sportcsarnok előtti útszakaszon. Itt rendezte meg ugyanis a Robert Bosch Power Tool Kft. az Elektromobil versenyt, immár negyedik alkalommal.

A feladat az idén sem volt egyszerű, hisz az egyetemistákból és középiskolásokból álló csapatoknak egy lítium-ionos járművet kellett tervezniük és készíteniük, amely a Bosch PSR 18 LI-2 akkumulátoros fúrócsavarozó gépet használja az automobil meghajtására. Az idei verseny a Föld napja alkalmából rendezték, de nem csak az autóverseny kedvelőinek. Hiszen az egész családot színes programok várták: a gyerekeket a játszóház éa Süsü, a sárkány, az apukákat termékbemutató és – vásár, az anyukák pedig a táncbemutatónak a sztárok fellépésnek örülhettek.

Az idei versenyen a Miskolci Egyetem 17 csapata indult. Közülük kettőt meg is találtunk a garázsutcában, azaz a sportcsarnokban. A Csettegők csapata nagy reményekkel érkezett, hiszen az elmúlt években a különböző kategóriákban első és második helyet szereztek. Most azonban nincs idejük sokat beszélgetni, mert hamarosan indulniuk kell a pályára. Molnár Tibor csapatkapitány azért annyit elmond, sikerük titka a nagyon jó csapatszellem. Tanultak a tavalyi hibákból, és átépítették az autó „hajtóművét”.

A General Lee csapat tagjai azonban már ráérnek, mivel ők a selejtező futamokban kiestek. Mégsem csüggednek. Karlowits Balázstól megtudjuk: most indultak először, és végül is a kocsi működött, úgyhogy szomorkodásra nincs okuk. Igaz, 8 hónap kemény munkája van a járgányban, de jövőre változtatnak a hajtásán, és újra megpróbálják.


A szombati Elektromobil verseny győztesei

  • A leggyorsabb elektromobil: Racsni (Kecskemét)
  • A legjobb pilóta: Bognár Alex (Racsni, Kecskemét)
  • A legjobb műszaki megoldás: Pest Megye Lordjai (Óbudai Egyetem)
  • A legkreatívabb elektromobil: Bánki 2012 (Óbudai Egyetem)
  • A legjobb középiskolai csapat: GÉPpont (Andrássy Gyula Szakközépiskola, Miskolc)
  • A Bosch csoport legjobb elektromobilja: MOE Eagles

  • Miskolc - Tavaly nem sikerült a duplázás, hogy idén sikerül-e a címvédés, szombat délután kiderül

    Miskolc - 2012. április 30-án és május 1-jén munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek az MVK járatai. A villamosok és a 35-ös autóbuszok április 30-án szombati, május 1-jén vasárnapi menetrend szerint járnak.

    tovább »

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában