Helyi közélet

2012.04.16. 13:59

Egymillió svájci frank a miskolci vízrendezésre

Miskolc - Miskolcra látogatott hétfőn Christian Mühlethaler, Svájc magyarországi nagykövete.

Miskolc - Miskolcra látogatott hétfőn Christian Mühlethaler, Svájc magyarországi nagykövete.Christian Mühlethaler dr. Pfliegler Péter alpolgármesterrel is találkozott. A felek beszéltek a Svájci Alaphoz benyújtott „Természeti katasztrófák megelőzése és kezelése Miskolc városában” pályázatról is. A projekt célja Miskolc város vízrendezési, csapadékvíz elvezetési hiányosságainak megszüntetése illetve csökkentése, melyhez a Svájci Alap, több mint 1 millió svájci frankkal járulhat hozzá. A támogatási szerződés aláírására - előreláthatólag - 2012. második negyedévében kerülhet sor.

A nagykövet a megyei kereskedelmi- és iparkamara (BOKIK) meghívásának is eleget tett. A BOKIK-ban Bihall Tamás, a kamara elnöke fogadta, aki elmondta bízik abban, hogy a két ország közötti gazdasági kapcsolatok erősödnek. "Van elég probléma, így érdemes szélesíteni gazdasági kapcsolatainkat" - fogalmazott. Hozzátette: "A svájci gazdaság számunkra a svájci óra pontosságát, precizitását jelenti."

Christian Mühlethaler előadásában bemutatta hazája gazdaságát, kultúráját. Kiemelve azt, hogy sajnálatosnak tartja, ami a svájci frank hitelesekkel történt. "Egyetlen svájci bank sem tevékenykedik Magyarországon, ami történt, azért nem a svájci bankok a felelősek. Sajnálom, hogy hazám pénzneme negatív színben lett feltüntetve" - fogalmazott. És beszélt arról is, hogy 300 svájci cég működik Magyarországon, mintegy 35 ezer embernek adva munkát. "A válság miatt csupán egy cég szüntette meg működését, a többiek úgy gondolták, ha csökkentett létszámmal is, de kivárnak a fellendülésig" - hangsúlyozta.

Arról is beszélt, hogy hazánknak kiváló lehetőség, hogy Svájccal a fürdő-, illetve fogászati turizmust fejlessze.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában