Helyi közélet

2012.04.02. 08:46

Drasztikus járatcsökkentés várható a tiszaújvárosi vasútvonalon is

Borsod-Abaúj-Zemplén - Megyénkben az Abaújszántó-Hidasnémeti és a Nyékládháza-Tiszaújváros vonalat érinti leginkább negatívan az április 15-én életbe lépő új vasúti menetrend.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Megyénkben az Abaújszántó-Hidasnémeti és a Nyékládháza-Tiszaújváros vonalat érinti leginkább negatívan az április 15-én életbe lépő új vasúti menetrend.Két hét múlva lép életbe az utóbbi napokban már sokat emlegetett új vasúti menetrend, amely – a korábbi hírekkel ellentétben – vonalmegszüntetést ugyan nem, de minden eddiginél nagyobb járatcsökkentést hoz magával.

Megyénkben – mint már foglalkoztunk vele – az egyik áldozat a már megszüntetett, majd újranyitott Abaújszántó-Hidasnémeti szárnyvonal, ahol csak néhány vonatpár fog közlekedni a kiszivárgott hírek szerint április 15-étől. Az értesüléseket egyelőre nem erősítik meg hivataslosan arra azonban volt ígéret, hogy a beveztés előtt egy-két héttel közrebocsátják a terveket.

Tizennyolc járatot törölnek?

Ugyancsak nincs hivatalos információ róla, de a Tiszaújváros-Nyékládháza vasútvonal is csak alaposan megcsorbított formában működik majd tovább. Az értesülések szerint lehetséges, hogy 18 járatot törölnek a szárnyvonalon. Ugyan ezt a vonal eddig sosem szerepelt a megszüntetendők listáján, de informálisan időről időre felvetődik, hogy van-e értelme megtartani ezt a viszonylatot úgy, hogy párhuzamosan jól kiépített közúti buszközlekedés is van Tiszaújváros és Nyékládháza, illetve a megyeszékhely, Miskolc között.

Ha minden a terv szerint valósul meg, akkor Nyékládháza és Tiszaújváros (ezen keresztül Tiszapalkonya között) naponta mindössze 4 vonatpár fog közlekedni.

Tiszaújváros hivatalos internetes portálja szerint Tiszaújvárosból a nap első felében egyetlen vonat indulna – reggel 6.39-kor) –, ezt követően csak 14.40-kor közlekedne újabb szerelvény Nyékládházára. A nap további két járata – az elképzelések szerint – a 17.16-os, illetve a 22.39-es lesz április 15-étől. Érteklemszerűen ugyanez az elv érvényes visszafelé, azaz Nyékládházáról 4.56-kor, 12.50- kor, 16.50-kor és 20.50-kor indulna vonat Tiszaújvárosba.

ÉM-SZB


Bánréve, Putnok - Ezzel a címmel tartott demonstrációt a Jobbik szombaton délután a bánrévei vasútállomáson.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában