Helyi közélet

2012.04.11. 13:40

Bűn és Balesetmegelőzési nap az Encsi Gimnáziumban

Encs - Az Encsi Rendőrkapitányság Bűn és Balesetmegelőzési napot tartott az encsi Váci Mihály Gimnáziumban.

Encs - Az Encsi Rendőrkapitányság Bűn és Balesetmegelőzési napot tartott az encsi Váci Mihály Gimnáziumban.

A rendőrkapitányság megkülönböztető jelzéssel felszerelt járművei felvonultak az iskola udvarára, ahol a megnyitót követően változatos program kezdődött.

A bemutatót a kutyás-járőrök kezdték, melynek során bemutatták a szolgálati kutya alapvető alkalmazási módjait, majd menekülő, közreműködést megtagadó illetve fegyveres személy elfogását láthatták a diákok.

A gimnázium aulájában eközben bűnügyi technikus szemléltette az ujjnyomat vétel, ujjnyom rögzítés technikáját önként jelentkezők segítségével.

Ezen túlmenően a térfogati nyomok rögzítését is megismerhették a tanulók, valamint a technikusi táska teljes tartalmát láthatták, illetve kézbe vehették.

A rendőrség fegyverzeti és csapatszolgálat felszereléseinek egyes darabjait is megtekinthették az érdeklődők, sőt a bevetési öltözethez tartozó protektor szettet is felpróbálhatták a diákok, ami nagy sikert aratott körükben.

Lehetőség nyílt továbbá a gépkarabély és a szolgálati pisztoly felépítésének, működési elvének megismerésére is. Eközben a gimnázium mellett, üzemi működés közben is láthatták a felállított sebességmérő berendezést.

A rendezvény azzal a céllal szerveződött, hogy a rendőri pálya iránt érdeklődő tanulók bepillantást nyerhessenek e hivatás szépségeibe, valamint felhívják a figyelmet a társadalmilag elvárt, szabálykövető magatartás betartására mind az oktatási intézményben, mind a lakókörnyezetükben.

- Egyedné Novodonszki Éva főtanácsos, B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda sajtóreferens -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában