Helyi közélet

2012.04.04. 13:15

Bepillantás a születés titkaiba

Kazincbarcika – Dr. Varga Gyula gyermekgyógyász főorvos és feltaláló remekbe szabott előadásával folytatódott a „Bölcsődei új funkció” program a II. sz. Bölcsődében.

Kazincbarcika – Dr. Varga Gyula gyermekgyógyász főorvos és feltaláló remekbe szabott előadásával folytatódott a „Bölcsődei új funkció” program a II. sz. Bölcsődében.

Egy egészséges újszülött megszületésének feltételeiről, a leggyakoribb problémákról és a megoldási lehetőségekről szólt az előadás, melyre közel félszázan voltak kíváncsiak. A neves gyermekgyógyász és feltaláló dr. Varga Gyula széles körű tájékoztatást nyújtott a rizikófaktorokról, és ezek minimálisra csökkentésének lehetőségéről. Amerikai, német és magyar példákon keresztül mutatta be, hogy mindez mit jelent az egyén, a család és a társadalom számára, humán, illetve gazdasági szempontból egyaránt.

Szólt arról a vakcináról is, melyet kollégáival együtt találtak fel és sokak szerint ez egy igazi csodavakcina. Az oltás új reményt adhat azoknak a nőknek, akik hosszú évek hiábavaló próbálkozásai miatt lemondtak a gyermekáldásról. Egyes források szerint, ha a ma Magyarországon élő 300 ezer meddő párt beoltanák, negyven százalékuknak születhetne gyermeke.

A rendezvényre az Európai Unió által támogatott „Kazincbarcika Veres Péter – Mikszáth Kálmán úti akcióterület rehabilitációja” elnevezésű projekt keretében került sor.

Kazincbarcika Város Önkormányzata 2010-ben részesült 500 millió forint vissza nem térítendő támogatásban, mely az Újkazinci városrészen beruházási, képzési és különböző civil szervezeti események megvalósítását teszi lehetővé.

Ennek része a „Bölcsődei új funkció” projektelem, melynek megvalósításában az önkormányzat együttműködő partnere a Szociális Szolgáltató Központ II. sz. Bölcsődéje, ami a program szervezője és házigazdája volt.

A következő akcióterületi rendezvény április 16-én délután lesz, ekkor a „Városszépítő program” keretében közös növényültetésre várják az érdeklődő lakosságot.

- Göndör Judit - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában