Helyi közélet

2012.04.07. 15:25

Befejezéséhez közeledik a Dózsa György Tagiskola energetikai felújítása

3Kazincbarcika – Április végén lezárul az Ádám Jenő Általános Iskola Dózsa György Tagiskola komplex épületenergetikai korszerűsítése.

3Kazincbarcika – Április végén lezárul az Ádám Jenő Általános Iskola Dózsa György Tagiskola komplex épületenergetikai korszerűsítése.

A beruházás - melyet az Európai Unió több mint 132 millió forinttal támogat -, 2011 tavaszán kezdődött el.

A komplex épületenergetikai korszerűsítés azt jelenti, hogy az oktatási intézményben olyan jellegű fejlesztések történnek meg, melyek hosszú évekre, évtizedekre garantálják a korszerűbb és hatékonyabb energia felhasználást.

A beruházás során először teljes körűen kicserélték a nyílászárókat, majd sor került a komplex homlokzati hőszigetelésre. Ennek nyomán rendkívül ötletes és új ruhát kapott az iskola, a bűvös kocka színeiben pompázó épület igazán vidám benyomást kelt. A felújítás a fűtési rendszert is érintette, ennek szabályozhatóvá tételét is tartalmazta a projekt.

Jelenleg a tetőszerkezet felújítása és szigetelése folyik, a munkálatok pedig várhatóan április 30-ig tartanak.

Az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló projekt támogatási összege több mint 132 millió, ehhez közel 34 millió forint önrészt biztosít Kazincbarcika önkormányzata.

A zárórendezvényre április 27-én kerül sor az intézményben, amikor gyerekek és felnőttek együtt ünnepelnek a sikeres felújítás kapcsán.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában