Helyi közélet

2012.04.27. 15:05

Auchan áruház lesz a Corákból is

Miskolc - Több olvasónk jelezte, hogy ma hiába próbált vásárolni menni a miskolci Cora Áruházba, mert azt zárva találta és felvilágosítást sem kapott ennek okáról.

Miskolc - Több olvasónk jelezte, hogy ma hiába próbált vásárolni menni a miskolci Cora Áruházba, mert azt zárva találta és felvilágosítást sem kapott ennek okáról.

Az MVK Zrt. korábbi közleményében arról adott tájékoztatást, hogy április 26-án nem közlekedik az ingyenes Cora járat, mivel az áruház zárva tart. Úgy tűnik, a zárva tartás összefüggésben lehet azzal, hogy az áruházlácot felvásárolta az Auchan. Az ügylet azért húzódott múlt év vége óta, mert versenyjogi vizsgálatot kellett elvégezni, azaz, hogy a vétellel az Auchan nem tesz-e szert tisztességtelen piaci fölényre.

A versenyhatóság jóváhagyta

Néhány napja érkezett a hír, hogy az Auchan Magyarország Kft. megkapta az engedélyt a hazai Cora áruházak felvásárlására. A többhónapos versenyjogi vizsgálat lezárultával a versenyhatóság jóváhagyta, hogy az Auchan Magyarország Kft. felvárásolja a magyarországi Cora áruházakat. A két vállalat egyesített eredményei alapján az Auchan várhatóan az ötödik lesz a kereskedelmi vállalatok között az árbevétel szerint.

Az áruházlánc minden korábbi Cora dolgozót átvesz, így a felvásárlást követően mintegy 8000 főre nő alkalmazottainak száma. Az áruházak átalakítása hónapokat vesz igénybe, de nyár végére minden áruház Auchan színekben várja a vásárlókat.

„Felelős munkáltatóként a teljes Cora dolgozói állományt átvesszük. Eddigi és most csatlakozó munkatársaink számára is biztos és legális munkahelyeket kívánunk teremteni. Számítunk a korábbi Cora munkatársak szaktudására és nyitottak vagyunk a Cora által Magyarországon eddig alkalmazott jó gyakorlatok átvételére, hogy a két vállalat szakértelmének legjavát tudjuk ötvözni a vásárlók megelégedésére” – mondta el Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában