Helyi közélet

2012.04.25. 16:58

Aláírásgyűjtés Pálházán: Kétezren már aláírták

Pálháza - A Hegyköz tizennyolc településén sokan szeretnék, ha egy kormányablak is lenne Pálházán.

Pálháza - A Hegyköz tizennyolc településén sokan szeretnék, ha egy kormányablak is lenne Pálházán.

Aláírásgyűjtést kezdeményezett márciusban a Hegyközben Lesovics Miklós, Pálháza polgármestere. Az aláírásgyűjtés célja az volt, hogy a hegyközi városban is alakítsanak ki egy kormányablakot, hogy a hegyközi embereknek ne kelljen ügyeik intézése miatt a leendő járási székhelyre, Sátoraljaújhelyre utazniuk.

A pálházi polgármester akkor a kezdeményezés indokaként egyebek között elmondta, hogy a hegyközi tömegközlekedés állapota jelentős költségeket és időigényt jelentene a hegyközi lakosság számára, ha minden hivatalos ügy miatt Újhelybe kellene utazni. „A jogszabálytervezet lehetőséget ad arra, hogy a járáson belül, megfelelő infrastruktúrával rendelkező településen indokolt esetben úgynevezett kormányablakot alakítsanak ki. A kormányablak létrehozására a kialakítandó sátoraljaújhelyi járáson belül a szintén városi rangú településen, Pálházán van reális esély” – mondta Lesovics Miklós.

Hetven százalék

– Az aláírásgyűjtés a napokban befejeződött – tudtuk meg a pálházi polgármestertől.

Csak a tizennyolc éven felüli polgárokat kerestük meg az aláírásgyűjtő ívvel – mondta Lesovics Miklós. – Több mint kétezer aláírás gyűlt össze a tizennyolc településen, ami azt jelenti, hogy a megszólítottaknak mintegy 70 százaléka egyetért a kezdeményezésünkkel. Miután az aláírásgyűjtés lezárult, szeretnénk egy találkozót a kormányhivatal vezetőjével, hogy személyesen is elmondhassuk az aláírásokkal megtámogatott érveinket, miszerint miért van szükségük a hegyközi polgároknak Pálházán egy kormányablakra. Ha minden a terveink szerint alakul, ez a találkozó még május folyamán létrejön.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában