Helyi közélet

2012.03.29. 18:41

Zöld Nyíl előtti állapotot akarnak

Miskolc - Csütörtökön a Zoltán utcai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában tartott lakossági fórumot dr. Zsiga Marcell Miskolc alpolgármestere, önkormányzati képviselő.

Miskolc - Csütörtökön a Zoltán utcai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában tartott lakossági fórumot dr. Zsiga Marcell Miskolc alpolgármestere, önkormányzati képviselő.

Az összejövetelt - amelyen szépszámú, közel 80 érdeklődő vett részt - a Győri kapuban élők kezdeményezték annak kapcsán, hogy lassan két esztendeje, a Zöld Nyíl villamos projekt startja után elviselhetetlen módon megnövekedett a környéken a forgalom, amely elmondásuk szerint negatív folyamatokat indított el a városrészben.

Az eseményen dr. Zsiga Marcell mellett Rogosz Sándorné, a miskolci önkormányzat városüzemeltetési osztályának vezetője, Takács Katalin, a miskolci önkormányzat munkatársa, a kerékpárút-építés projekt menedzsere és Lévai István, a miskolci önkormányzat közlekedési referense vett részt.

Ingatlan helyzet és közbiztonság

A területen lakók többek között arra voltak kíváncsiak az önkormányzatot képviselőktől, hogy például mikor áll vissza a környék korábbi, Zöld Nyíl "előtti" forgalmi rendje? A iskolai nyári szünet kezdetekor - ígérte dr. Zsiga Marcell, aki nem mellékesen ugyancsak a környéken él.

Több ott élő kárhoztatta az Újgyőri főtér átépítését, és az úgynevezett forgalomlassító félgömböket a villamospálya mentén, mert szerintük az autósok nagy része ezért kerül az Andor utca felé. Volt, aki a jelenlegi állapotok miatt az egyre inkább elértéktelenedő ingatlanját siratta, de volt, aki a nagy átmenő forgalmat okolta a Győri kapu romló közbiztonsága miatt.

Az elhangzottakra visszatérünk!

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában