Helyi közélet

2012.03.22. 15:54

Változó menetrend: sűrűbben jár majd a 22-es

Miskolc - Az olvasóink által jelzett panaszokat is figyelembe veszik a menetrend megváltoztatásánál.

Miskolc - Az olvasóink által jelzett panaszokat is figyelembe veszik a menetrend megváltoztatásánál.

Változik a 22-es busz menetrendje: sűrűbben járnak majd, tudatta lapunkkal Szabady Szabolcs, a Miskolci Egyetem Hallgatói és Doktoranduszhallgatói Önkormányzat (ME-HÖK) elnöke. Mint mondta, sikerült közös nevezőre jutniuk az MVK Zrt.-vel, így április elsejétől életbe léphet a változás.

Mint lapunk is beszámolt róla, a miskolci egyetemisták már az első perctől tiltakoztak a bevezetett új buszmenetrend miatt, szerintük ugyanis ez erősen megnehezítette az eljutást az egyetemvárosba és onnan a belváros irányába. A hallgatói önkormányzat többször is egy asztalhoz ült az MVK Zrt. képviselőivel az elmúlt napokban. Az MVK-sok először arra kérték az egyetem képviselőit, hogy mérjék fel az egyetemisták utazási szokásait a Tiszai pályaudvar és az Egyetemváros között. A felmérés egy héten keresztül tartott és több mint 3 ezer válasz érkezett be az online kérdőívre tájékoztatta lapunkat Szabady Szabolcs. Az MVK Zrt. azt ígérte, hogy ennek alapján alakítják majd át a menetrendet a vasúti menetrendhez is igazítva.

1-es, 1-A-s is

– Az új menetrendben a 22-es jóval gyakrabban jár majd elsősorban a legterheltebb időszakokban – fogalmazott Szabady Szabolcs. Folytatta, biztató ígéretek hangzottak el a Diósgyőr felől érkezők számára is: egyel több járat közlekedik majd reggelente az Egyetemvároson keresztül. A bejövő járatok, pedig a főépület érintésével járnak majd.

Braun Csaba, az MVK Zrt. marketing osztályának vezetője lapunknak megerősítette a hírt. Mint mondta, a változás főként a 22-est érinti, a 12-es közlekedését pedig várhatóan ehhez hangolják. Változás várható az 1-es és az 1A-s vonalán is, de döntés még nem született, hétfőn tárgyalnak ebben az ügyben.

Kérdeztük, figyelembe vették-e a lapunk olvasói által beküldött kérdéseket és mindazt, ami vitafórumunkon elhangzott (lapunk a múlt héten fórumot rendezett az ügyben, ahol olvasóink elmondhatták a menetrenddel kapcsolatos panaszaikat a közlekedési vállalat illetékeseinek), Braun Csaba igennel válaszolt.

A fejleményekre visszatérünk.

ÉM-HM


Miskolc - Elégedett a miskolci közlekedéssel? Ön mit változtatna rajta? Ezekre a kérdésekre kereste a választ az Észak-Magyarország szerda délután 3-tól Miskolcon, az Ifjúsági házban tartott nyilvános fóruma.

Miskolc - Elégedett a miskolci közlekedéssel? Ön mit változtatna rajta? Ezekre a kérdésekre kereste a választ az Észak-Magyarország szerda délután 3-tól Miskolcon, az Ifjúsági házban tartandó nyilvános fóruma. A téma a megújult és átalakított miskolci tömegközlekedés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában