Helyi közélet

2012.03.15. 18:11

Ünnepi forgatag Miskolcon - Kinek-kinek kedvére, sőt, kedve ellenére is

Miskolc - Változatos családi és kulturális programokkal várták a városlakókat Miskolcon március 15-én.

Miskolc - Változatos családi és kulturális programokkal várták a városlakókat Miskolcon március 15-én.

Mi először a Szent István téri, zenével-tánccal kísért játékos, látványos vásári forgatagban néztünk körül.

- Már tavaly is nagyon tetszett, ahogy a város ünnepelte március 15-ét, az idei pedig még inkább. Főképp, hogy ilyen családközpontú, s hogy ilyen változatos szórakozást kínál a gyermekeknek - mondja Sólyom Lászlóné. Férjével és két gyermekükkel mindvégig követték az ünneplő menetet, pedig kisfia még csak 4 éves. Lánya, Csilla Virág viszont már elsős, így kérdésünkre is nyomban válaszol, mit ünneplünk most: „A magyar forradalmat, Petőfit és Kossuthot” - mondja, s már szalad is vissza játszani.

Trikolor, fordítva

Bus Katalin, aki mint fogalmazott, „másfél gyerekkel” és a párjával jött ki ünnepelni kevésbé elégedett:

- Elég kezdetleges ez az ünnep, krumplilángoson kívül, amiért 35 percig sorakoztam, legfeljebb mézet vagy nyalókát ehetünk. Miért nem sütnek ökröt, bárányt vagy juhot, mint régen? - kérdi. Javaslatunkat, térjenek be egy vendéglőbe, viszont elutasítja, hiszen semmi kedvük bemenni bárhová ebben a jó időben. Megértjük, hiszen a feltűnően széles trikolorral „átkötözött” kisfia ugyancsak élvezi a programot. Kiderül az is, a szalag még a tavalyi szülinapjáról maradt, amelyet Olaszországban ünnepeltek. A papa ugyanis olasz. Most csak meg kellett fordítani.

ÉM-SzK


Múzeumi körúton

Tartottunk tőle, hogy a jó időben a város kulturális intézményeiben kínált programok kevésbé lesznek vonzóak, de a Miskolci Galériába betérve megtudtuk: a „Múzeumi Bokréta”, játékos családi vetélkedő feladatait is sokan megoldották. Többek között az öttagú Szögeczki-Viski család, amely a teljes túrát teljesítette: a felső-hámori Kohászati Múzeummal kezdték a napot, majd a Színészmúzeumon és a Herman Ottó Múzeumon át jutottak el az utolsó állomásra, ahol Máger Ágnes mind a négy elrejtett alkotását sikerült megtalálniuk.


Miskolc - Becsület, remény, szabadság és munka - ezek volnának a „mi miskolci” forradalmunk jelszavai, mondta a szónok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában