Helyi közélet

2012.03.27. 08:06

Újabb miskolci adóslista

Miskolc - Nyilvánosságra hozta hétfőn a miskolci önkormányzat az újabb adóslistát, ez alkalommal 1150 tétel olvasható rajta.

Miskolc - Nyilvánosságra hozta hétfőn a miskolci önkormányzat az újabb adóslistát, ez alkalommal 1150 tétel olvasható rajta.

Január elsejétől ugyanis ezer forint adóhátrálékkal is felkerülhet az önkormányzat honlapjára az, aki tíz napot késik egyes adókötelezettségeivel, tájékoztatta még lapunkat az év elején Dobos Tímea szóvivő. Azóta februárban már nyilvánosságra hoztak egy listát, ez most a második. Dobos Tímea elmondta, a közzététel elkerülhető lenne, mivel a megjelentetés előtt tájékoztatják az érintetteket. Aki rendezi adósságát, vagy erre hajlandóságot mutat, az nem kerül fel a listára.

A most nyilvánosságra hozott lista bővebb mint az előző volt (akkor 711 tétel volt olvasható rajta), de a legnagyobb tartozókat illetően nincs sok változás. Továbbra is a budapesti székhelyű Miskolci Belvárosi Fejlesztési Kft. van az élen, ők több mint 14 millió forinttal tartoznak Miskolcnak. Van néhány 10 millióval tartozó cég is. Újdonság, hogy ott a listán az Avas szállót tulajdonló Multicasa Consulting Kft. több mint 5 millió forinttal. Magánszemélyek is vannak szép számmal, a legtöbb tartozása még mindig annak a Szarkahegyen lakó hölgynek van mint az előző listán: több mint 9 millió forint.

Dobos Tímea korábban elmondta, a februári közzététel eredménnyel járt, 40 millió forint közvetlen bevételt eredményezett, és 55 millió forintot felölelő részletfizetési szándék érkezett az adóosztályra. Akkor összesen 760 adózó tartozott összesen 438 millió forinttal.

A miskolci módszert, miszerint a honlapon teszi közre az önkormányzat az adósok listáját, Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság elnöke februárban törvénytelennek tartotta, és felszólította az önkormányzatot, hogy távolítsák el a listát. (Szerinte legfeljebb a polgármesteri hivatal hirdetőtáblájára volna kifüggeszthető a lista.) Ám dr. Csiszár Miklós, Miskolc jegyzője akkor kijelentette, a város vezetése szerint törvényes az eljárás, és nem áll szándékában a listát eltávolítani, tudatta akkor lapunkkal Dobos Tímea.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában