Helyi közélet

2012.03.30. 13:55

Új kihívások előtt a pataki főiskola

Sárospatak - Bővíteni kívánja képzési profiljait a Miskolci Egyetem Comenius Főiskolai Kara.

Sárospatak - Bővíteni kívánja képzési profiljait a Miskolci Egyetem Comenius Főiskolai Kara.

Csütörtökön írtunk arról, elfogadta a Miskolci Egyetem a 2012-re szóló költségvetését. A szenátusi ülést követően kiadott közleményben a karok közötti összefogás példaértékű megnyilvánulásaként említik, hogy a sárospataki Comenius Főiskolai Karra csaknem 90 millió forintot utalnak át a miskolci karok a pataki képzés megtartásáért

– Tisztában vagyunk a Miskolci Egyetem erőfeszítéseivel azért, hogy minden kar a lehető legoptimálisabb körülmények között működjön – mondta érdeklődésünkre dr. Hegedűs László, a sárospataki főiskolai kar dékánja. – Készítettünk egy dokumentumot, amelyben leírtuk, milyen intézkedésekkel tudunk további megtakarításokat elérni a költségvetésünkben.

Dr. Hegedűs László elmondta, a Miskolci Egyetem Comenius Főiskolai Karán március 29-én a Magyar Akkreditációs Bizottság látogatása zajlott olyan időben, amikor a magyar felsőoktatás megújításának egyik fontos mérföldköve a szakmaiság vizsgálata.

– Örömmel vettük, hogy a bizottság értékelte jövőterveink, képzési profiljaink bővítésének szándékát, s azt, hogy igen magas színvonalúak az itt lévő képzések gyakorlatorientáltságai. Új kihívások előtt áll az intézmény, melynek terveihez a történelmi és földrajzi környezet jó adottságot biztosít. Ugyanezen a napon a Cseh Nagykövetség delegációja sárospataki látogatása kapcsán külön figyelmet szentelt a Comenius-i hagyományokat őrző főiskolára, jelezve a Cseh Köztársaság azon szándékát, hogy április közepén a Cseh Köztársaság elnöke, Vaclav Klaus köztársasági elnök úr személyes látogatása során intézményünk Comenius szobránál egy hallgatói műsor keretében koszorúzási ünnepséget tart – tette hozzá a pataki főiskolai kar dékánja.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában