Helyi közélet

2012.03.13. 11:42

Tilalom ellenére égetik a tarlót

Miskolc - Szombaton 124 alkalommal vonultak ki a megye tűzoltói, ebből 114 alkalommal tűzhöz, vasárnap pedig a 28-szor hívták tűzesethez őket.

Miskolc - Szombaton 124 alkalommal vonultak ki a megye tűzoltói, ebből 114 alkalommal tűzhöz, vasárnap pedig a 28-szor hívták tűzesethez őket. A munka jó részét még mindig az avar- és szárazfű-tüzek teszik ki, amik nem csak azért veszélyesek, mert könnyen átterjedhetnek erdőkre, épületekre, hanem mert a legtöbb esetben olyan helyen kell oltaniuk a tűzoltóknak, amelyeket csak nehezen, hosszú gyalogtúra árán tudnak megközelíteni, így ha ilyenkor a városban komoly veszélyhelyzet alakul ki, több időt vesz igénybe, míg az egységek odaérnek, tudtuk meg Rinyu Zsuzsanna tűzoltó hadnagytól, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivőjétől.

Bár már két hete tűzgyújtási tilalom van érvényben, és szabálysértés miatt pénzbírsággal sújthatók az azt megszegők, még mindig sok szabadtéri tüzet okoznak a tarlóégetők. Az egyre melegedő idő, a napsütés, a szél várhatóan tovább szárítja a növényzetet, ami növeli az elszabadult tüzek számát.

A nagyobb környezetvédelmi kárral járó tűzesetek megelőzése érdekében ezért a tűzoltóság felhívja minden erdőben, mezőn, réten járó, kiskertben dolgozó figyelmét, hogy tartsa be a tűzgyújtási tilalmat.

Több olvasónk is kérdezte, kit kell értesíteniük, ha „tüzeskedést” látnak? Rinyu Zsuzsanna elmondása szerint a rendőrséget vagy a tűzoltóságot kell hívniuk.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában