Helyi közélet

2012.03.27. 18:50

Olcsóbb barlangjegyek, több érdeklődő

Jósvafő, Bódvaszilas, Bódvarákó - Újabb állomásához érkezett a nemzeti parkokat népszerűsítő rendezvénysorozat.

Jósvafő, Bódvaszilas, Bódvarákó - Újabb állomásához érkezett a nemzeti parkokat népszerűsítő rendezvénysorozat.

Újabb állomásához érkezett a nemzeti parkokat népszerűsítő rendezvénysorozat, ezúttal az Aggteleki Nemzeti Parkba látogatott március 27-én dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és dr. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár. A vidékfejlesztési miniszter megtekintette a Kúria Lovasbázist, a világhírű hucul ménest és a bódvarákói Rákóczi-barlangot, majd sajtótájékoztatót tartott a bódvaszilasi Művészetek Magtárában, Közép-Kelet-Európa első természetművészeti központjában.

Dr. Veress Balázs, az Aggteleki Nemzeti Park igazgatója ai Művészetek Magtárában megtartott rendezvényen elmondta, hogy 2011-ben 220 ezer regisztrált látogató kereste fel az ANP területét. Több mint 13 ezerrel nőtt az ideérkezők száma, köszönhető ez annak is, hogy átlagosan 25 százalékkal csökkentették a barlangjegyek árát, de van olyan hely is, ahol 40 százalékkal lett olcsóbb a belépő – jelentette ki.

Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter arról beszélt, hogy havonta egy nemzeti parkot látogatnak meg. Gratulált az ANP vezetésének a példamutató gazdálkodásáért, amellyel sikerült úrrá lennie a korábbi nehézségeken.

Dr. Czeglédi Gábor, az NFA B-A-Z megyei irodavezetője ezután a miniszter társaságában földbérleti szerződéseket adott át három olyan nyertes gazdának ( Urbán Sándor, Nagy Tamás és Pálinkás Máté), akik eredményesen pályáztak. A miniszter és az államtitkár ezt követően megtekintette a helyi mezőgazdasági vállalkozók és az ANP szalamandrás termékeit.

ÉM-BGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában