Helyi közélet

2012.03.20. 07:55

Nézőpont: Szántóvetők

<em>Újabb program segítené a leghátrányosabb helyzetű térségek kistelepülésein élő munkanélküli embereket. A remények szerint jövő ilyenkor már több száz szociális szövetkezetben folyik majd mezőgazdasági munka, a dolgozók némi bérhez jutnak, az önkormányzatok pedig zöldséghez, gyümölcshöz és húshoz, azaz a közkonyhák alapanyagához. De még az is lehet, hogy a program rendkívül sikeres lesz, és a szövetkezetek eladásra is termelhetnek.</em> <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>

Újabb program segítené a leghátrányosabb helyzetű térségek kistelepülésein élő munkanélküli embereket. A remények szerint jövő ilyenkor már több száz szociális szövetkezetben folyik majd mezőgazdasági munka, a dolgozók némi bérhez jutnak, az önkormányzatok pedig zöldséghez, gyümölcshöz és húshoz, azaz a közkonyhák alapanyagához. De még az is lehet, hogy a program rendkívül sikeres lesz, és a szövetkezetek eladásra is termelhetnek. Hegyi Erika jegyzete

Most még sok a kérdés, például hogy mit tegyen az az önkormányzat, melynek nincs saját földje, vagy hogy a pályázási időpont miért nem illeszkedik a mezőgazdasági munkák kezdetéhez, vagy hogy ki veszi majd meg a felesleget, de valószínűleg idővel megoldódnak ezek a problémák. Ha sokan és sokszor szólnak a megfelelő helyen, talán meghallgatásra találnak. (Volt már rá példa.)

A polgármesterek üdvözlik a különböző vetőmagprogramokat is. Hisz sok család elveti azokat, gondozza a növényeit, szüret idején pedig van mit az asztalra tenni. Végleges megoldást persze egyik sem jelent a hatalmas munkanélküliségre, a szegénységre, de talán felébreszti a vágyat a jobb életre azokban is, akikben eddig nem volt, és talán azok is ásót, kapát ragadnak, akiknek eddig ez eszébe sem jutott.

- Hegyi Erika - 


Nagykinizs, Hangács, Karcsa - A hátrányos helyzetű kistelepülések örülnének a szociális szövetkezeteknek.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az önfenntartás feltételeinek megteremtését segítenék a szociális szövetkezetek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában