Helyi közélet

2012.03.21. 08:41

Megkérdeztük: Mit szól ehhez a sok tűzesethez?

Miskolc - „Felelőtlenségnek tartom a szabadtéri tűzgyújtást. A füst biztos, hogy károsítja a környezetet” - Olvasóinkat kérdeztük az egyre gyakoribb tűzesetekről.

Miskolc - „Felelőtlenségnek tartom a szabadtéri tűzgyújtást. A füst biztos, hogy károsítja a környezetet” - Olvasóinkat kérdeztük az egyre gyakoribb tűzesetekről.

„Nem értek hozzá, hogy árt-e a természetnek a szárazfű-égetés vagy inkább használ azáltal, hogy az új növényeknek életteret biztosít, de az biztos, hogy veszélyes, hiszen a tűz könnyen átterjedhet az erdőkre, lakott területekre”, mondta Pipoly Zsófia.

Bányai Erika sem tartja okos dolognak a száraz fű elégetését. „Nagyobb probléma is lehet belőle ilyenkor. Ha a szél elviszi a parazsat, lakóházak is leéghetnek”, mondta.

Szakos Szimonetta szerint, amíg a tűzoltók kinn vannak a határban, védtelenül maradhatnak a városi házak. „Jobb bele sem gondolni, mi lenne, ha ilyenkor gyulladna ki valami!”, tette hozzá.

„Felelőtlenségnek tartom a szabadtéri tűzgyújtást. A füst biztos, hogy károsítja a környezetet”, válaszolta Nótár Dalma.

Szeleczky Eszter szerint is környezetkárosító hatása van a szárazfű-égetés nyomán keletkezett füstnek. „Főleg akkor tartom veszélyesnek, ha a lakott területekhez közel gyújtják fel a száraz növényeket, mert a füstöt így az emberek is belélegzik”, felelte.

Lakatos Beatrix szerint egyedül akkor fogadható el a száraz növények elégetése, ha annak kézzelfogható haszna van. „Ha valaki allergiás mondjuk a parlagfűre, azt megértem, ha így védekezik ellene”, válaszolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában