Helyi közélet

2012.03.28. 08:59

Jegyzet: Hullámok hátán

<em>„Szia, Gábor vagyok!” Ezzel a pár szóval adott életjelet magáról Rakonczay Gábor vasárnap éjfélkor, amikor felhívta feleségét. Ma már talán senkinek nem kell bemutatni az eltűntnek hitt hős kenust, aki egyedül, hatvan nap alatt szelte át az Atlanti-óceánt, a világon először. Február 6-a óta nem tudtunk róla semmit, felesége tartotta egy országban a lelket, váltig állította: Gábornak semmi baja nem lehet, mert a magyar kenust olyan fából faragták, hogy bármilyen helyzetben feltalálja magát.</em> <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>

„Szia, Gábor vagyok!” Ezzel a pár szóval adott életjelet magáról Rakonczay Gábor vasárnap éjfélkor, amikor felhívta feleségét. Ma már talán senkinek nem kell bemutatni az eltűntnek hitt hős kenust, aki egyedül, hatvan nap alatt szelte át az Atlanti-óceánt, a világon először. Február 6-a óta nem tudtunk róla semmit, felesége tartotta egy országban a lelket, váltig állította: Gábornak semmi baja nem lehet, mert a magyar kenust olyan fából faragták, hogy bármilyen helyzetben feltalálja magát. Hegyi Erika jegyzete

Amíg Gábor a viharos óceánnal küzdött, itthon maradt honfitársai feje felett is olykor-olykor összecsaptak a hullámok. Küzdöttünk az árral, az árakkal a piacon. Egy-egy hétvégi bevásárlás után mi is hívhattuk volna életünk párját, szia, itt vagyok, kikötöttem a buszmegállóban. Pénzem nem maradt, de legalább vettem tíz tojást és fél kiló húst. És nem látjuk még az óceán partjait (amivel Gábor már előrébb van), mert nem tudjuk, meddig emelkednek az élelmiszer-, a benzin- és az energiaárak. Már rég a spórolási technikákat tanuljuk, és még korántsem biztos, hogy kis kenunk, jachtunk, hajónk, (kinek mi van) nem merül el, és nem süllyed az óceán fenekére. Ha nem tudnánk, hogy Gábor magyar kenus, akkor is kitalálhatnánk: nem vitt magával nyomkövetőt, mert annak indulás előtt pár nappal felment az ára. A sportember pedig spórolni akart.

- Hegyi Erika - 


Budapest, 2012. március 26., hétfő (MTI) - Nyolcvan helyett 60 nap alatt szelte át egyedül kenuval az Atlanti-óceánt Rakonczay Gábor, aki vasárnap épen és egészségesen kikötött Antigua szigetén.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában