Helyi közélet

2012.03.22. 10:34

Jegyzet: Együtt és/vagy egymás ellenében

<em>Mely egészségügyben dolgozók, nagyjából hányan és mekkora béremelésre számíthatnak. A bejelentés közel három hónap után született meg kedden. Az egészségügyi államtitkár megjelölte azt is, milyen források ígérkeznek minderre fedezetül, s hogy idén kik maradnak ki belőle.</em> <strong>Szalóczi Katalin jegyzete</strong>

Mely egészségügyben dolgozók, nagyjából hányan és mekkora béremelésre számíthatnak. A bejelentés közel három hónap után született meg kedden. Az egészségügyi államtitkár megjelölte azt is, milyen források ígérkeznek minderre fedezetül, s hogy idén kik maradnak ki belőle. Szalóczi Katalin jegyzete

Ám még erre is aludnunk kellett egyet, hogy kiderüljön: elfogadják az ajánlatot az érintettek, s nem aktiválják a 2500 rezidens és orvos letétbe helyezett felmondólevelét. Sőt, akár az államtitkár iratmegsemmisítőjében darálják le a nyilatkozatokat. Ezzel a rezidensek és az orvosok szövetsége meglehetős bizalmát fejezte ki a kormány, s az aktuális kormányzati intézkedés folytatása iránt. A tárgyalásokon ugyanis alapkövetelésük a hosszú távú megoldás volt, s az is csak eztán derül ki: a most beígért béremeléssel beérik-e, akik komolyan gondolták, hogy másutt keresik anyagi és munkakörülményeik jobbulását.

Az ellenzék sokkal kevésbé bizakodó: bizonytalannak ítélik a béremelésre megjelölt forrásokat, s arra helyezik a hangsúlyt: kik maradnak ki belőle. A szocialisták emellett együttgondolkodást kínáltak fel az egészségügy helyzetének megoldására. Aminek eredménye azért kérdéses, mert bár gondolkodni - más pozícióból - korábban is gondolkodtak róla, kedvező fordulat azonban nem született belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában