Helyi közélet

2012.03.13. 12:05

"Így vagyunk nekik fontosak, válaszra sem méltattak"

Miskolc - Szerdán délután 3 órakor vitafórumra várjuk olvasóinkat az Ifi házba. Nagyon sokan írnak nekünk már most is erről a témáról. Újabb hozzászólások az MVK Fórumhoz.

Miskolc - Szerdán délután 3 órakor vitafórumra várjuk olvasóinkat az Ifi házba. Nagyon sokan írnak nekünk már most is erről a témáról. Újabb hozzászólások az MVK Fórumhoz.

Nekem a változtatásokban a legfájóbb pont a 31-es busz menetútjának változása volt. Vonattal közlekedő egyetemistaként ez a busz nagyon jó volt, mert nem kellett a nagy csomagokkal átszállni. Még akkor is előfordult, hogy a busz tele volt, és végig kellett állni az utat, de ez a mostani helyzet csak rontott az állapotokon.

Ha a "finomhangolás" eredményeképp ennek a busznak az útvonalát visszaállítanák, akkor nagyon sok közlekedőnek megkönnyítenék az utazást.

Üdvözlettel: Bohács Katalin


Így figyelnek az utasokra és így vagyunk nekik fontosak válaszra sem méltattak.Tehát leírom ide is a véleményem. Múlt hét csütörtökön ismételten a 11.54-kor Perecesről induló 6busszal volt szerencsém utazni.Már Nagy-erenyőben alig tudtunk felszállni ,de a buszon már volt két ellenőrhölgy is akik ezeket igazolni is tudják,ha akarják persze. A további buszmegállóban felszálló kisebb létszámú utasokat már meg sem említem ,viszont szép kis számban szálltak fel még utasok a Pünkösd-hegy ( Érák),és az Mik buszmegállóban.Azaz mint heringek utaztunk a buszon. Sajnos ez nem egyedi, az ekkor induló 6buszon hétköznap,mindennapos.Kértem az mvk-át ,hogy ne csak péntekenként induljon Perecesről 12.00kor rásegítő járat, hanem a hét mindennapján .Válasz semmi!!! Perecesen van egy szakközép,1 általános iskola,az Érák , ahova mind tanulók mind a dolgozók nem kis létszámban járnak .Nem beszélve a jó idő miatt lassan újra kijáró telek tulajdonosokról. Ezekre is oda kellene figyelniük.A következő észrevételem ,hogy az Újgyőri főtéren egyedül a 6os busznak nincs fedett eső beállója.Ennek ellenére a busz szinte mindig 98%ban az utolsó percben áll be .Aztán meg kapkodás,hogy mindenki felérjen mire indul a busz..Itt nem számítottak a nem rég kemény mínuszok sem.Az ígért fűtött utas váró sem készült el ,majd jó lesz nekünk nyárra tán gondolták . A busz 20,30,40percenként jár nagyon sok esetben !Nagyon szívesen eláldogálnék az illetékesekkel ,akár a nagy melegben ,szakadó esőben,és kemény mínuszokban is ! Mert irodából,aztán kocsiban ülve igen könnyen beszélnek. Ami még szúrja a szemem gondolkoznak a buszjáratok meghosszabbított útvonalán is ,de mindig csak az Avas és az Egyetemvárossal kapcsolatban.Mért nem lehet hosszított járatot akár Diósgyőrből,akár az Újgyőri főtérről indítani? Teljesen mindegy,hogy Pereces,Bükszentlászló,Komlóstető,Lyukóbánya,sorolhatnám ,lakosainak nem ,hogy két ,három busz szükséges ahhoz,hogy a város több pontjára eljussanak.Többek közt ,Szentpéteri kapu,Szent Ferenc kórház,cora aushan ,sorolhatnám .Ez a városrész érdekes,hogy soha nem jut eszükbe! Valószínűleg ere nem laknak "fejesek" ,akik számítanának!!! Ha annyi lenne a bérlet ára amilyen szolgáltatást nyújtanak ,azt hiszem lehúzhatnák a rolót. A buszok koszosak,büdösek,nyáron melegek,télen meg hidegek .Mit neveznek ők szolgáltatásnak ???

Egy dühös, felháborodott utas


1. A sok gond közül a legsúlyosabbnak a szombati egész napos levelező oktatás figyelmen kívül hagyását tartom. Az egyetemen a munkanapok=oktatási és vizsganapok, amelyek nem egyeznek meg a szokásos hétfő-péntek = munkanap, szombat = szabadnap,vasárnap = munkaszüneti nap felosztással. (Úgy tudom, hogy esetenként még vasárnap is van levelező oktatás) Szombatonként, amíg folyik a levelező oktatás, sűrítsék az egyetemi buszközlekedést, és a buszok feltétlenül jöjjenek be a tanulmányi épületekhez.

2. A munkaidő végén való hazajutás talán még nehezebb, mint bejutni az egyetemre. Nem veszik figyelembe, hogy a dolgozók munkaidejének vége: 16 óra. Ehhez képest az utolsó 22-es 15.30-kor elmegy, és utána már csak 12-es busz van. Az is elmegy egy épp 16 óra előtt 1 perccel. Utána pedig 16.10-kor jön a következő

12-es. Ezt felháborítónak tartom. 16 és 16.10 között legalább 2 busznak kellene indulni, hogy a dolgozók minél hamarabb hazajussanak.

3. A vizsgaidőszak június 30-ig tart. Ilyenkor még azok a hallgatók is kénytelenek bejönni, akik az előadásokra nem járnak, tehát még nagyobb a tömeg mint egyébként. Erre Önök június 15-től megritkítják a járatokat! És ez így megy évtizedek óta nemcsak a nyári hanem a téli vizsgaidőszakban is, hiába írjuk a tiltakozó leveleket! Nem alkalmazkodnak a hallgatóság, az oktatók és más dolgozók igényeihez, szükségleteihez.

4. Legyen 3 fő útvonal az egyetemre, amit 3 buszjárat képvisel az oktatási/vizsga napokon: 12-es: Szentpéteri-kapu – Egyetemváros (Szemere utcán keresztül) 22-es: Centrum – Egyetemváros – Centrum

31-es: Tiszai Pu. – Egyetemváros (Avason keresztül) Ezek menetidejének normális, átgondolt (az utazói igényekhez alkalmazkodó)újra kidolgozása, összehangolása az oktatási/vizsga és szünnapokra legyen az elsődleges céljuk. (A hétvégi 20-as busz a jelenlegi útvonalával és gyakoriságával egy „nesze semmi, fogd meg jól”)

5. Nincs megfelelő kommunikáció az egyetem és az MVK Zrt. között. Ha valamilyen rendezvény van - akár hétvégén, akár az esti órákban -, a látogatók ide- és elszállításával nem törődnek, nem indítanak több buszt véletlenül se. Ha meg például rendkívüli oktatási vagy munkaszünet van, akkor is ugyanúgy járnak a buszok mint a többi munkanapon.

6. A meglévő járatok összehangolásával, átcsoportosításával, rásegítő járatokkal szerintem lehetne a helyzetet orvosolni, csak nagyobb odafigyelésre, empátiára, és az itteni helyzet ismeretére volna szükség a közlekedést üzemeltetők részéről.

Dr. Gárdusné Szabó Gabriella


A 19-es busz menetrendi változásával van problémám. A végállomáson,Komlóstetőn lakunk. Az iskolába járást jócskán megnehezítették nekünk azzal,hogy a 19-es járat nem érinti az álltalános iskolai megállót,csak egyszer egy nap,a 7óra 30 perces. Arra nem gondolt a kedves menetrend készítő,hogy mi van azzal,akinek 0.órája van,akinek vissza kell menni az iskolába szakkörre,edzésre,szülői értekezletre,no meg gyermekemért délben,vagy délután az iskolába? Reggel,ha mennem kell dolgozni,és elötte kicsi gyermekemet el kellene vinnem az iskolába,még gyalogoljak is a bérházaktól,amikor amúgy is sietős lenne? A másik,meg hogy Komlóstetőről lefelé jövet nem áll meg a busz a lomb utcánál,mert nincs jelenleg megállója.Milyen dolog ez is? Arról meg már nem is beszélek,hogy az 1-es buszjárat úgy meglett ritkítva,hogy a minap a délelötti órákban 25 percet vártam,míg jött egy,az is csordultig tele. Ilyen bérlet árak mellett szégyen,gyalázat,hogy az utasokat nem nézik semmibe! Remélem nem marad ez így,mert mi nem fogjuk ki fizetni a sok pénzt a bérletekre havonta,ha ezt a szolgáltatást kapjuk!

Üdvözlettel, Kleszóné Traubert Éva.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában