Helyi közélet

2012.03.29. 21:28

Gyújtogatás okozhatta a nádasréti tüzet

Miskolc - Valamennyi tűzoltóegység kinn van, több nagy kiterjedésű tűzzel harcolnak.

Miskolc - Valamennyi tűzoltóegység kinn van, több nagy kiterjedésű tűzzel harcolnak.

21.57 - A Nádasréti tűz fokozatát időközben hármas szintűre emelték, és az oltásba bekapcsolódtak a szerencsi tűzoltók is. A cementgyár területe mellett a fatelepet is védeniük kell a tűzoltóknak.


21.28 - Feltehetőleg bűncselekmény történt, gyújtogatás okozta azt a tüzet, amivel még mindig küzdenek a tűzoltók Miskolc határában, ezért az oltásban részt vevő tűzoltók mellett a tűzvizsgáló is a helyszínen tartózkodik. A Nádasréten már több mint száz hektáros területen csaptak fel a méteres lángok, melyeket a miskolci tűzoltók mellett a mezőkövesdi és a sátoraljaújhelyi egységek is nagy erőkkel oltanak. A kettes fokozatú tűz a cementgyár felé terjed.

A Martinkertvárosban is dolgozik egy mezőkövesdi egység a miskolciak mellett, itt is vészesen közel vannak a lakóházak, és már húsz hektárnyi terület vált a lángok martalékává. Az oltás még itt is folyamatban van.

Szendrőlád közelében az erdő ég ötven hektáron, itt is kettes fokozatú tűzzel küzdenek a szendrői, encsi és tiszaújvárosi tűzoltók. A lángok megfékezését mindenhol nehezíti az erős szél, ami hihetetlen gyorsasággal hajtja a tüzet.


Miskolc - Nádasréten eddig száz hektáron égett le a száraz fű, de a lángokat továbbra is hajtja a szél.

Miskolc, 2012. március 29., csütörtök (MTI) - Mintegy százhektárnyi területen ég a száraz fű Miskolcon, az úgynevezett Nádasréten, a cementgyár mögött - közölte a Borsod Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában