Helyi közélet

2012.03.14. 12:44

Elzárás az ózdi trükkös tolvajoknak

Ózd - A sértett hiszékenységét használta ki az a két ózdi tolvaj, akik egy családi ház előszobájából tulajdonították el a segítségükre siető hölgy pénztárcáját.

Ózd - A sértett hiszékenységét használta ki az a két ózdi tolvaj, akik egy családi ház előszobájából tulajdonították el a segítségükre siető hölgy pénztárcáját. A napokban albérletet keresett Ózd egyik családi házas övezetében egy férfi és egy nő, akik megszólítottak egy az udvaron álló idős nőt. Az elterelésnek szánt beszélgetés után az idős nőt arra kérték, engedje be őket a mosdóba. Mivel a sértett csak kinti mellékhelyiséggel rendelkezett, így az elkövetők nem tudtak bejutni a házba, azonban fondorlatos módon papírt kértek, amiért egyikük elkísérte a nénit az ingatlanba, majd egy óvatlan pillanatban elvette a sértett pénztárcáját a benne lévő több tíz ezer forinttal.

Az ügyben végzett rendőri adatgyűjtés eredményeként a nyomozók elfogták a tetteseket. Az Ózdi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást az ügyben, amit gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítással fejezett be. Az Ózdi Városi Bíróság 20-20 nap elzárást szabott ki a terheltekkel szemben.

Figyelem!

Az Ózdi Rendőrkapitányság nyomatékosan felhívja a lakosság figyelmét, hogy minden általuk ismeretlen személyt fogadjanak kellő fenntartással, kezeljék őket bizalmatlanul és kellő indok nélkül lakásukba ne engedjék be őket, illetve ne hagyják felügyelet nélkül a hívatlan vendégeket.

Ha mégis megtörtént a bűncselekmény, az elkövető által használt tárgyakat ne dobja ki, ne mossa, vagy törölje el, mert ezek nagy segítséget jelentenek a későbbi nyomozásban! Ha idegen autó tűnik fel a környéken, írja fel a rendszámát, jegyezze meg lényeges tulajdonságait például a színét, típusát.

További jó tanácsok:

● A magukat hivatalos személynek kiadó emberektől kérjék el az igazolványukat, esetleg telefonon hívják fel az őket kiküldő szervezetet, intézményt személyazonosítás céljából!

● Lehetőség szerint kerítésen át (bezárt kapuk, s kulccsal zárt lakás ajtók mellett) kérdezzék meg az Önökhöz becsengetőket jövetelük céljáról, és mielőtt beengednék őket bizonyosodjanak meg állításuk valódiságáról!

● Bármilyen gyanús körülmény esetén azonnal értesítsék a rendőrséget az ismert 107-es vagy 112-es telefonszámon!

● Amennyiben a média hírcsatornáin keresztül értesülnek az úgynevezett trükkös tolvajok tevékenységéről, értesítsék és figyelmeztessék szomszédjaikat, ismerőseiket!

- Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában