Helyi közélet

2012.03.30. 18:11

Elismerés a „Segítünk” segítőinek

Borsod-Abaúj-Zemplén - Nyolcadik éve él lapunk, az Észak-Magyarország Segítünk rovata. Néhányukon keresztül valamennyi segítőnknek köszönjük a támogatást.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Nyolcadik éve él lapunk, az Észak-Magyarország Segítünk rovata. Néhányukon keresztül valamennyi segítőnknek köszönjük a támogatást.

Idén hetedik alkalommal hívta meg az Észak-Magyarország azokat, akik - mások mellett - önzetlen támogatásukkal nem csak a lapunkon keresztül bemutatott rászorulókat segítették, hanem egyszersmind a mi munkánkat is. A Sajtónaphoz kötődő „Segítünk Segítője” díjkiosztó ünnepséget ezúttal pénteken, a Lévay Villa Hotelben tartottuk meg.

Szabó Virág, Miskolcról elszármazott, Budapesten élő szobrászművész megrendelésünkre készített bronzplakettjét és az azzal járó oklevelet ezúttal hatan vehették át: a Csodamalom Bábszínház, Szabó Attila igazgató; az Első Miskolci Szivar Klub, Mészáros László elnök; az ÉMÁSZ Nyrt., Irlanda Boglárka osztályvezető; a PR-MED Bt., Dr. Popovics Rudolf tulajdonos és Dr. Popovicsné Illés Edit üzletvezető; Pásztorné Halász Judit; a Holdam Egyesület, Szigetvári Eszter elnök. A meghívottak között volt a korábban már éremmel is kitüntetett, évek óta aktívan segítő Kovács Gáborné és férje, illetve a Szirmabesenyői Ökoiskola tanulóinak képviselője, valamint Nagyné Pavlik Olga pedagógus (ők betegség miatt nem tudtak megjelenni).

Ami összefűz

- Tavaly – betegség okán – elmaradt az esemény, ezért most a szokásos egy évnél valamivel tágabb intervallum akcióit igyekeztünk áttekinteni, s közülük a legérdekesebbeket, legjelesebbeket kiválasztani. A fotók válogatása közben magunk is elcsodálkoztunk azon, milyen sok ember, család sorsa fonódott össze hosszabb-rövidebb időre az Észak-Magyarországgal, Segítünk akciónkkal. Leszűrhettük: mennyire sokfélék az élet írta történetek, emberi sorsok, miképp – mint a példák bizonyítják - a segítségnyújtásnak is sokféle formája létezik. Ami összefűzi őket, az az egymás iránt érzett felelősség és a felebaráti szeretet - mondta el Szalóczi Katalin, a rovat gazdája.

Az eseményről képes riportban is beszámolunk.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában