Helyi közélet

2012.03.12. 08:20

Együtt mentenék meg Vizsolyt

Vizsoly - Vizsoly megmentése a célja a napokban megalakult civil kerekasztalnak.

Vizsoly - Vizsoly megmentése a célja a napokban megalakult civil kerekasztalnak.Vizsoly polgármestere, Bihi Miklós több éve gondolkodik már azon, hogy tudná a település helyzetét kissé jobbá tenni. Mint sok más falu, ők is a túlélésért küzdenek. Korábban a polgármester próbált már vállalkozókat csalogatni Vizsolyba, de nem sok sikerrel. Most azonban felcsillant a remény.

Megalakult ugyanis a Civil Kerekasztal Vizsoly Megmentéséért.

Házak orvos és gyerekek

Ennek előzménye, hogy a települést felfedezte a Házat Hazát Alapítvány, mely három önkormányzati telket kért a polgármestertől házépítés céljából. Az alapítvány településfejlesztési programjának köszönhetően elképzelhető, hogy hamarosan elkezdik építeni az első házat, és abba sikerül egy orvosházaspárnak beköltöznie. Vizsolynak ugyanis másfél éve nincs házi orvosa. A ház majd kalákában épül, a beköltözők pedig havi részletekben fizetnek, végül saját tulajdonukba kerül az ingatlan, sorolta a polgármester. Szeretné, ha további házak is épülnének hasonló módon Vizsolyban, és abba gyermekes családok költöznének be. Elkezdődött ugyanis az óvoda építése, és nemsokára kezdődik az iskola felújítása és korszerűsítése is. Azt azonban nem szeretnék, hogy mire elkészülnek a munkálatokkal, elfogynának a gyerekek a településről.

Csinosítják a falut

A kerekasztal egyik tagja, aki vizsolyi vállalkozó és egyben a Házat Hazát Alapítvány kuratóriumának a tagja felvetette, hogy csinosítani kellene a falut. Így jött az ötlet, hogy ültessenek minél több fát, ezzel egységes faluképet kialakítva. A vállalkozó facsemetéket is szerzett, egy felajánlásnak köszönhetően 800 darabot ingyen megkapott a település, mások pedig a szakértelmüket ajánlották fel a faültetéshez. A munkálatokat március végére tervezték, melyet szeretnének ünnepélyessé tenni és a faültetés napján ökumenikus istentiszteletet tartanának az egyházak képviselői.

A polgármester szerint a civil kerekasztal létrehozásával jó irányba fordulhat Vizsoly sorsa, Hiszen együtt mindig könnyebb, mint külön-külön.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában