Helyi közélet

2012.03.13. 19:09

„Kossuth Lajos a magyar szabadság jelképévé lett”

Monok - Monokon tartott ünnepi ülést és megemlékezést a megyei közgyűlés.

Monok - Monokon tartott ünnepi ülést és megemlékezést a megyei közgyűlés.

Monokon a római katolikus templomban és a Kossuth-szobornál tartott ünnepi ülést a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés március 13-án délután. Az ünnepségen egyebek mellett részt vett dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter és Németh Miklós miniszterelnök is.

„Egy hatalmas szívdobbanás”

A római katolikus templomban dr. Mengyi Roland, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd egy rövid ökumenikus istentisztelet következett.

A Kossuth-szobornál Demeterné Bártfay Erzsébet, Monok polgármestere köszöntötte a résztvevőket.

Dr. Mengyi Roland ünnepi beszédében emlékeztetett arra, hogy március 15-e talán minden magyar ünnep között a legemlékezetesebb. „Egy hatalmas szívdobbanás volt az egész ország a forradalom idején” – fogalmazott a megyei közgyűlés elnöke, aki hozzátette, „ma már nem a nyílt csatatereken folynak az ütközetek, hanem a tárgyalóasztalnál. Magyarország érdekében minden eszközzel küzdeni kell. 48 üzenete az összefogást fogalmazza meg parancsként.”

A szabadság jelképe

– Kossuth Lajos a magyar szabadság jelképévé lett – mondta egyebek mellett dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter. – A nemzet 1848-49-ben jelesre vizsgázott összefogásból, kitartásból, bátorságból. Most is erre az összefogásra van szükségünk. Meg kell újítanunk az országot, hogy a munka ismét érték legyen. Meg kell újítanunk az államot, hogy az minél jobban tudja szolgálni a polgárait.

Az ünnepi beszédeket követően a monoki óvodások és iskolások, valamint a Kossuth Népdalkör adott műsort, ezt követően a résztvevők elhelyezték az emlékezés koszorúit.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában