Helyi közélet

2012.03.21. 16:37

Bolondok napján „csap le” újra a kohászököl

Miskolc - Tóth Imre újabb figyelemfelkeltő politikai dobásra készül, de még titkolja, mi is lesz az.

Miskolc - Tóth Imre újabb figyelemfelkeltő politikai dobásra készül, de még titkolja, mi is lesz az.

Újabb nagy dobásra készül Tóth Imre diósgyőri kohász, a „Munkát, kenyeret!” menet egyik elindítója, de egyelőre csak annyit árult el politikai figyelemfelkeltő akciójáról, hogy április elsején, „bolondok napján” várható.

A diósgyőri kohász az „éhségmenet” után Brüsszelbe is eljutott, és társaival együtt petíciót adott át Martin Schulznak, az Európai Parlament elnökének. A dokumentumban többek között olyan „követelések” is szerepelnek, mint hogy az emberek ne éhbérért dolgozzanak, hanem kapjanak tisztességes fizetést elvégzett munkájukért. Tóth Imre mindkét akciót eredményesnek tartja, mert sikerült velük felkorbácsolni az állóvizet, mint mondta „megráztuk a magyarországi belpolitikai életet”.

Mivel az MSZP politikusai részt vettek az éhségmenetben, nem sokkal később Tóth Imre a miskolci közgyűlési ülésen Zsiga Marcell fideszes alpolgármesterrel akarta aláíratni lemondó nyilatkozatát, majd „munkás ököllel” beintett Cséfalvai államtitkárnak a Parlament karzatáról, kormányoldalon többen azt állítják, a férfit a szocialista párt pénzeli és saját politikai érdekében felhasználja. Tóth Imrét is szembesítettük ezzel, ám ő azt mondta, semelyik politikai pártnak nem tagja, s más párt nem vállalta fel, hogy támogatja a „Munkát, kenyeret!” menetet, egyedül az MSZP. Neki egyik akcióból sem származott semmilyen személyes előnye sem, éppúgy éli a mindennapjait, mint januárban: se munkája, se fizetése. Felvetettük, hogy két állásajánlatot is kapott, miért nem élt vele? Tóth Imre erre elmondta, hogy a kertész állásra vonatkozó ajánlat komolytalannak bizonyult, aztán elmehetett volna Kassára dolgozni, de ő „büszke diósgyőri kohász”, és itthon akar boldogulni, nem akar azok közé tartozni, akik elmenekülnek Miskolcról.

Tóth Imre kifejtette még: azért, hogy Miskolcon, Magyarország harmadik legnagyobb városában nincs munkalehetőség, valamennyi eddig kormányzó párt felelős, de úgy látja, az utóbbi két évben romlottak el teljesen a dolgok. Ő maga csak olyan pártba lépne be, amelyik a rendszerváltáson meggazdagodottakat valóban korrektül elszámoltatná, hiszen a a politikai fordulat vesztesei a hozzá hasonló kisemberek.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában