Helyi közélet

2012.03.29. 17:17

A pataki kistérség új rendelője

Sárospatak - A cseh nagykövet adta át a beruházást a sárospataki kistérségben élőknek.

Sárospatak - A cseh nagykövet adta át a beruházást a sárospataki kistérségben élőknek.

Több mint 700 millió forintba került a sárospataki rendelőintézet kibővítése, amelyet csütörtökön délután adtak át rendeltetésének.

Az avatón Aros János, Sárospatak polgármestere elmondta, a városnak most van oka az örömre, hiszen egy újabb beruházást sikerült átadni rendeltetésének.

A jövő egy darabja

– A jövőnk egy újabb darabját építettük fel – mondta Aros János. – Azt szokták mondani egy egészségház átadásakor, hogy minél kevesebb beteget kívánnak. Azt mondom, keressék fel a sárospataki kistérségből minél többen ezt a rendelőt, de nem elsősorban a betegek, hanem akik a különböző szűrővizsgálatok igénybe vételével inkább megelőzni kívánják a betegségeket.

Sárospatak polgármestere elmondta, a mostani rendelő átadásával szembetűnő a régi és az új épület közötti kontraszt. Éppen ezért a pénteki testületi ülésen dönteni fognak egy 25 millió forintos pályázat beadásáról, amelynek köszönhetően remélhetőleg kívül és belül is megújul majd a régi épület.

Nagyköveti szalagátvágás

Dr. Hörcsik Richárd, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, 2010 szeptemberében még Sárospatak polgármestereként volt alkalma elhelyezni az új épület alapkövét. Most pedig annak örül, hogy annyi nehézség és egy sajnálatos tragédia után sikerül átadni a patakiaknak és a kistérségben élőknek az épületet.

Ezt követően a város egykori és jelenlegi polgármestere, valamint Helena Bambasová, Csehország budapesti nagykövete vágta át az avató szalagot.

Az ünnepi aktust követően Keresztúri Ferencné, a sárospataki rendelőintézet vezetője mutatta be a közel 2000 négyzetméteres épületet a megjelenteknek.

– A szükséges engedélyek beszerzése után remélem, hogy már április folyamán itt tudjuk fogadni a gyógyulni vágyókat – mondta egyebek mellett Keresztúri Ferencné.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában