Helyi közélet

2012.02.03. 18:15

Vilmány: Van „forgatókönyvük”

Vilmány - Vilmány gyakran szerepel a hírekben nagy havazások idején, mint külvilágtól elzárt település.

Vilmány - Vilmány gyakran szerepel a hírekben nagy havazások idején, mint külvilágtól elzárt település.

– Készülnek? – kérdeztük Melegh Károly polgármestert, de megjegyezte, mivel valóban gyakran előfordul ez havazás idején, tudják, mit kell tenniük. Ha leesne a nagy hó, tudja, kit kell mozgósítani – a mezőgazdasági vállalkozókat például – akik más ismerősökkel összefogva munka- és erőgépeikkel próbálják a falu ellátását biztosítani. Ha élelmiszer kell, akkor azt szereznek, ha gyógyszer, akkor azt, senki nem marad ellátatlanul. A polgármester emlékszik a korábbi nagy telekre, amikor lapátolták a havat, és a szomszéd településről hozták a kenyeret. 1987-ben ő maga még iskolás volt, de részt vett a mentésben. Szerinte az a baj, hogy nem mindenkire lehet egyformán számítani a faluban, van, aki csak elvárja a segítséget, ő maga nem fog hólapátot a kezébe.

A korábbi híradásokban Kéked is szerepelt a hó által elzárt települések közt. Hunkár Sándor polgármester bízik benne, hogy megússzák, a legutóbbi nagy hóesés óta már Sátoraljaújhely és Szikszó felől is jobban megközelíthető a település.

Van azonban forgatókönyvük a bajra, terepjárók, traktorok állnak készenlétben.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában