Helyi közélet

2012.02.21. 09:22

Újabb csapás a miskolci drogfronton

Miskolc - Miután a hatóságok ellehetetlenítették, hogy intézményes keretek között, boltokban árulják az úgynevezett dizájner-drogokat, a dílerek újabb frontot nyitottak, akárcsak a rendőrség. Két egymástól elkülönülő kábítószer-terjesztő csoportműködésére derített fényt a Miskolci Rendőrkapitányság a napokban.

Miskolc - Miután a hatóságok ellehetetlenítették, hogy intézményes keretek között, boltokban árulják az úgynevezett dizájner-drogokat, a dílerek újabb frontot nyitottak, akárcsak a rendőrség. Két egymástól elkülönülő kábítószer-terjesztő csoportműködésére derített fényt a Miskolci Rendőrkapitányság a napokban.Mint ismert, az elmúlt évben országosan is elsőként - a Miskolci Rendőrkapitányság kezdeményezte közbiztonsági érdekből a helyi polgármesteri hivatalnál egy „emlék- és ajándék-, valamint dísztárgyak kiskereskedelmével” foglalkozó üzlet bezárását. A „bolt” bezáratására azért került sor, mert az egyébként – kábítószernek nem minősülő – legális kábítószerként ismert, köztudottan bódító hatású anyagok jutottak el fiatalokhoz, akiket az üzletben életkoruk megállapítása nélkül, közvetlenül szolgáltak ki.

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy mindezeket követően a dílerek újabb frontot nyitottak, vagyis magánlakásokban, illetve lépcsőházakban árulják, illetve árulták a különféle bódító és kábító hatású anyagokat. A Miskolci Rendőrkapitányság a napokban két egymástól elkülönülő csoport működését derítette, illetve számolta fel. Ennek eredményeként a nyomozók elfogtak egy 22 éves, illetve egy 37 éves férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatóak kábítószerrel visszaélés bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével. A bűnügyi őrizetbe vett miskolci férfiakkal szemben a hatóság előterjesztést tett előzetes letartóztatásukra, amit a bíróság elrendelt.

A rendőrség megalapozott gyanúja szerint mindkét ügyben a már előzetes letartóztatásban lévő elkövetők és ismerőseik Miskolcon főleg magánlakásokban árulták a kábítószert, illetve a bódító anyagokat, többek között fiatalkorúaknak is. Az a személy pedig, aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek kábítószernek nem minősülő kábító hatású anyag, illetőleg szer kóros élvezetéhez segítséget nyújt, vagy ilyen személyt erre rábírni törekszik, bűntettet követ el. A büntetőeljárásban még további gyanúsítottak ellen folyik eljárás, akikkel szemben szintén felmerült annak a gyanúja, hogy kábítószerrel, illetve bio-fűvel kereskedtek, amelyeket fiatalkorúaknak is tovább adtak.

- A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában