Helyi közélet

2012.02.22. 20:29

Tűzoltó jelleggel: élelmiszer-adomány a Csereháton

Alsógagy - Az „éhségmenet” hozadékaként négy héten át kapnak ételsegélyt Alsógagy, Csenyéte, Beret és Felsőgagy rászorulói.

Alsógagy - Az „éhségmenet” hozadékaként négy héten át kapnak ételsegélyt Alsógagy, Csenyéte, Beret és Felsőgagy rászorulói.

Szirénázva érkezett meg szerda délután Alsógagyra egy valaha volt tűzoltóautó, ami már az „Éholtóság” feliratot viseli magán. A Gyermekétkeztetési Alapítvány jóvoltából 360 adag ételt szállított, amit négy község – Alsógagy, Csenyéte, Beret és Felsőgagy – gyerekes családjainak osztottak szét. Tűzoltó jelleggel.

Takács László, Alsógagy polgármestere egyike volt azoknak, aki a „Munkát, kenyeret!” menettel Budapestre gyalogoltak. Akkor elmondta, arra akarja felhívni a figyelmet, hogy az emberek már a tűréshatáruk végére értek, tisztességes megélhetést biztosító munkára, munkalehetőségre van szükség a térségben. Most a községbe érkezett ételadományról kérdeztük.

– Amikor a menettel Budapestre értünk, megkeresett a Magyar Szolidaritás Mozgalom egyik vezetője, és felajánlotta, hogy élelmiszersegéllyel tudnák támogatni az Alsógagyon élőket – mondta a polgármester, aki elfogadta az adományt, mert minden segítséget szívesen vesz. Kiderült azonban, hogy egy hónapon át heti háromszáz adag ételről van szó, ami viszont Alsógagynak sok lett volna, így Takács László azt kérte, tegyenek még hozzá néhány adagot, és vonják be az akcióba Csenyéte, Felsőgagy és Beret szegényeit is.

Az első 360 adag ételt szerdán délután osztották ki, az adományok átadását Alsógagyon kezdték. Adu Ferenc közmunkásként dolgozik a településen, ahol más munkalehetőség nincs. Havonta 47 ezer forintot keres, gyesen lévő feleségével kétéves kislányukat nevelik. A fiatal férfi elmondta, bárki bármit is állít, 47 ezer forintból nem lehet családot eltartani, így kimondottan örül az élelmiszersegélynek, de mint hozzátette, annak örülne igazán, ha nem lenne erre rászorulva, és állandó munkával maga tarthatná el a családját, amelynek „bővítése” egyelőre szóba se jöhet. „Manapság egy gyerekről is éppen elég nehéz gondoskodni, felelőtlenség lenne több gyereket vállalni”, tette hozzá.

Miután az alsógagyiak megkapták az e hétre szánt élelmiszeradagjukat, az Éholtóság elvonult a másik három településre.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában