Helyi közélet

2012.02.13. 17:02

Tardi hurka forralt borral

Tard - Nevezni többek között csécsi, abált, toka, angol, mangalica, erdélyi, füstölt, kenyér szalonnával lehetett.

Tard - Nevezni többek között csécsi, abált, toka, angol, mangalica, erdélyi, füstölt, kenyér szalonnával lehetett.A VII. Tardi hurkatöltő és készítő verseny hagyományosan megtölti a Faluház „összes termeit”. A jelentkezők három kilogramm főtt darált belsőséget, valamint 4,5 kilogramm „aba” lében vagy tiszta vízben főtt rozst kapnak tetszés szerinti arányban. A többi fűszert és egyéb kelléket (bél, pirított hagyma, eszközök) minden jelentkező magának biztosítja. A különbözőreceptek szerint készülő hurkát a csapatoknak kóstolójegy ellenében kóstoltatták a közönséggel. A szakmai zsűri értékes díjakat osztott ki és eldőlt Lovasi József az idén a Tardi Hurkamester. Párhuzamosan zajlott a házilag készült savanyúságok versenye, ahol az otthon házilag elkészített savanyúságok versenyeztek. Az innivalóról a forralt bor készítő verseny keretében gondoskodtak, míg a V. Magyar szalonna fesztivált amatőr és profi kategóriákban rendezték meg. Nevezni többek között csécsi, abált, toka, angol, mangalica, erdélyi, füstölt, kenyér szalonnával lehetett.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában