Helyi közélet

2012.02.03. 13:47

Szociális tűzifaprogram Tiszaújvárosban is

Tiszaújváros - Száz-százhúsz tiszaújvárosi családot érinthet a kormány által is támogatott tűzifavásárlási program.

Tiszaújváros - Száz-százhúsz tiszaújvárosi családot érinthet a kormány által is támogatott tűzifavásárlási program.Tiszaújváros Önkormányzatának ez évi első, január 26-án megrendezett képviselő-testülti ülésén - egyebek mellett - tárgyaltak az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok idei évi üzleti terveinek főbb célkitűzéseiről és tájékoztatót hallgattak meg az első lakáshoz jutók pénzügyi támogatásáról. A testület rendeletben szabályozta a szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó támogatáshoz való jutás feltételeit.

Mint a város internetes honlapján megjelent beszámolóból kiderül, a helyi önkormányzatok szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatásról szóló belügyminiszteri rendelet nyomán Tiszaújváros Önkormányzata 240 köbméter tűzifa vásárlásához 3 millió 657 ezer forint támogatásban részesült. Ez az össze kizárólag az erdőgazdálkodók által biztosított tűzifa megvásárlásra fordítható, és szociális rászorultság alapján, természetbeni támogatás formájában használható fel. A szállítással kapcsolatos költségeket, valamint köbméterenként nettó 2 ezer forintot az önkormányzatnak kell kifizetnie.

Ki jogosult rá?

A testület által január 26-án elfogadott rendelet értelmében támogatásra jogosult az, aki fűtését fatüzeléssel biztosítja és egyedül élő személy esetén havi jövedelme nem haladja meg az 57 ezer forintot, több személyes háztartásban élő esetében az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 31 350 forintot, de – a rendkívüli élethelyzetre tekintettel – méltányosságból is megállapítható a támogatás, melyet formanyomtatványon lehet igényelni.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában