Helyi közélet

2012.02.06. 13:31

Rendkívüli hideg - Elfagyott végtagú ember Ózdon

Ózd - Nagy forgalom a melegedőben, zavartalan közlekedés az észak-borsodi városban.

Ózd - Nagy forgalom a melegedőben, zavartalan közlekedés az észak-borsodi városban.Szombaton délelőtt Ózdra is megérkezett a havazás, ezzel együtt pedig a kemény hideg is. A Nappali Melegedőben, az Éjszakai Pihenőben és az Átmeneti Szállón is nagy volt a forgalom az elmúlt napokban. Jene András részlegvezető érdeklődésünkre elmondta: a szociális munkásokkal közösen minden nap járják a várost, elsősorban azokat a helyeket, ahol a hajléktalanok tartózkodhatnak. A melegedőben délután négy óráig lehetnek bent az emberek, de az éjszakai pihenő nyitását két órával előrehozták, így a rászorulók szinte azonnal átmehetnek az egyik helyről a másikra. Forró teával és zsíros kenyérrel várják a József Attila útra érkezőket, és folyamatosan készenlétben vannak, hiszen az előttünk álló napokra még hidegebb időt jósolnak az előrejelzések. A rendőrök számra is kiemelten fontos időszak a mostani. Az egyenruhások Ózdon egy kihűlt végtagú embert találtak, akit rögtön a kórházba szállítottak.

Zökkenőmentes közlekedés

A havazás számos városban gondot okozott a közlekedésben, Ózdon azonban nem volt ilyen probléma. A Város – és Sportlétesítmény Üzemeltető Intézmény dolgozói három géppel kezdték meg az utak takarítását. Az önkormányzat által elfogadott ütemterv szerint először a kórház felé vezető szakaszt, majd az főbb közlekedési, és az óvodákhoz valamint az iskolák megközelítéséhez szükséges utakat tisztították meg. Harminc saját dolgozóval, és nyolcvanhét Start Munka programban résztvevő emberrel végzik a járdák csúszásmentesítését. Dubovinszky László, a VSI műszaki-vezetője hozzátette: a szóróanyag utánpótlásáról is gondoskodtak, 60 tonna sót és 200 tonna sódert rendeltek a későbbi hideg időszakra gondolva.

ÉM – ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában