Helyi közélet

2012.02.14. 13:18

Putnok, Sajószentpéter és Kazincbarcika: piros jelzés

Putnok, Sajószentpéter, Kazincbarcika - Az országban már csak Putnok, Sajószentpéter és Kazincbarcika levegője veszélyes.

Putnok, Sajószentpéter, Kazincbarcika - Az országban már csak Putnok, Sajószentpéter és Kazincbarcika levegője veszélyes.Országszerte némileg javult a levegő minősége kedden az előző naphoz képest; három településen minősítették veszélyesnek, öt településen pedig egészségtelennek a levegő minőségét a szálló por magas koncentrációja miatt. Az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb mérései alapján készült térképén, kedden három települést jelöltek a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel. Ez három Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település: Putnok, Sajószentpéter és Kazincbarcika. Ezeken a településeken a szálló por köbméterenkénti koncentrációja 100 mikrogramm feletti.

Narancssárgával jelölték, vagyis a levegő minősége egészségtelennek számít Miskolcon. Itt a szálló por köbméterenkénti koncentrációja 75-100 mikrogramm. Az OKI megyénkből a kifogásolt levegőminőséget jelző zöld színnel jelölte meg Oszlárt.

A meteorológiai előrejelzések szerint szerdától erős szél várható, csütörtökön akár viharos erősségű széllökésekre is számítani lehet, ez kitisztíthatja a térségből a szennyezett levegőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában