Helyi közélet

2012.02.27. 16:35

MVSC: A márkanévért tenni kell

Miskolc - Zajlik az élet a Miskolci VSC háza táján. Ez önmagában is jó hír.

Miskolc - Zajlik az élet a Miskolci VSC háza táján. Ez önmagában is jó hír.

Az elmúlt hetekben többször írtunk arról, hogy a zöld-fehérek súlyos anyagi gondokkal küzdenek, jelentős közüzemi díjtartozást halmoztak fel és a MÁV kivonulása után képtelenek fenntartani sporttelepüket.

– Az elmúlt hetekben sokat tettünk megmenekülésünk érdekében – közölte Illyés Miklós, az MVSC elnöke. – Éltünk a társasági adóról és osztalékadóról szóló törvény adta lehetőséggel, labdarúgó szakosztályunk nem kevesebb, mint húsz millió forintot kapott, a pénzt az utánpótlás-nevelésre költhetjük. Az összeg megszerzéséhez azonban önerő is kellett, ezt a TS Hungaria Kft. biztosította számunkra.

Több millióval

– Az úgynevezett TAO-pénzből nem lehet közüzemi számlát fizetni, ezért továbbra is osztunk-szorzunk – folytatta Illyés Miklós. – Jelenleg 4 millió 100 ezer forint áram- és vízdíjszámlánk rendezetlen és a leolvasás után úgy szintén 4 milliós lesz a gázszámlánk. Amennyire csak tudunk spórolunk a béreken, leépítések is voltak nálunk és persze közben nem ülünk ölbe tett kézzel: a szponzorunkkal kötött megállapodásunk sokat jelentett klubunknak ahhoz, hogy közüzemi számlákat egyenlíthessünk ki. A támogató ugyancsak a TS Hungaria Kft. volt.

Helyi érték

– Üzleti alapú megállapodásunk van az MVSC-vel – tudtuk meg Sidlovics Sándortól, a TS Hungaria Kft. gazdasági igazgatójától. – Alkalmazottaink térítésmentesen használhatják a sporttelepet, cserébe mi ugyancsak üzleti alapon fizetünk a szolgáltatásért. Az téves hiedelem, hogy mi kifizetjük a vasutasok számláit: ez nem így van, ugyanis nem szólunk bele, hogy mire költik a tőlünk kapott pénzt, ez már a klub belügye. Valljuk, hogy mi itt dolgozunk, ezért itt kell hozzájárulnunk a helyi érték megmentéséhez. Az MVSC 100 esztendős, ez a négy betű egy márka, életben kell tartani. Ami pedig a hozzájárulásunkat illeti: igen, a klub tíz százalékos TAO-önrészét is magunkra vállaltuk.

A Kubik névre hallgató komplexum helyzete akkor rendeződhet véglegesen, ha eredménnyel zárul a MÁV és Miskolc városa között zajló tárgyalássorozat.

– A város lenne a tulajdonos, mi pedig a bérlő szerepébe lépnénk – mondta Illyés Miklós, majd hozzátette: – Azt hiszem ez utóbbiban viszont már nem én vagyok illetékes nyiltakozni...

ÉM-KT


Tárgyalnak a sporttelepről

A Kubik jövőbeli sorsáról megkérdeztük dr. Zsiga Marcellt, Miskolc sportért felelős alpolgármesterét, aki lapunknak ezt mondta: „Megerősítem azt az információt, mely szerint tárgyalást folytatunk a vagyonkezelésről. A MÁV-nál portfóliótisztítás zajlik, az Államvasutak minden olyan tevékenységtől és ingatlantól meg akar válni, amely nem illik a tevékenységi körébe. Itt az állam, a MÁV, az önkormányzatok és az egyesületek érdekeit egyszerre kell nézni: ezt a konstrukciót szeretnénk kidolgozni. Ennek végleges időpontját azonban nem tudom megmondani.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában