Helyi közélet

2012.02.08. 13:28

MSZP: fiatal műhelyben "készülnek" az ötletek

Miskolc - Fiatalítás a miskolci MSZP elnökségében.

Miskolc - Fiatalítás a miskolci MSZP elnökségében.A hétvégén tisztújítást tartott a szocialista párt miskolci szervezete. Ahol az új elnök személyéről is döntöttek: ezentúl dr. Simon Gábor vezeti a pártot. Az országgyűlési képviselő, a miskolci frakció vezetője 12 év után váltotta Káli Sándort az MSZP élén. Az új elnök szerdán az elnökséget is bemutatta, kiemelve azt, hogy fiatalítás történt a párt vezetésében. A miskolci MSZP ügyvezető elnöke dr. Varga László lett, az alelnökök pedig: Mihályi Helga, Földesi Norbert, Szihalmi Péter lettek. A korábbi választmány mára miskolci párttanács lett, elnöknek Káli Sándort választották.

Dr. Simon Gábor a párt feladatai közül kiemelte a szervezettség megerősítését, kiemelve, hogy már most is a legszervezettebb párt Miskolcon. Elmondta: várják szimpatizánsaikat, és elkezdik a baloldali emberek megkeresését, akár közösségi oldalakon is. A fő céljuk azonban felkészülés a 2014-es választásra, hogy az Orbán-kormányt és a jelenlegi városvezetést is leválthassák.

Dr. Varga László arról beszélt, hogy a következő választásig a párt társadalmi beágyazódása a cél, hogy sokak számára az MSZP jelentse a jelenlegi kormánnyal szemben a váltópártot.

Mihályi Helga azt emelte ki, hogy a megyében tapasztalható elszegényedés ellen szeretnének tenni, valamint kiemelt céljuk, hogy a fiatalokat Miskolcon tartsák. "Ebben van ugyanis a város jövője" - fogalmazott.

Földesi Norbert: "Folytatom azt a tevékenységet, amit elkezdtem, azaz én leszek a nem szimpatikus fiú." Utalt ezzel arra, hogy a jövőben - ahogy eddig is tette - vadászni fog a fideszes mutyikra, a jó erkölcsbe ütköző szerződésekre.

Szihalmi Péter pedig arról beszélt, hogy mint a pénzügyi bizottság külsős tagja belelát az önkormányzat működésébe, látja, hogy a városi beruházások elakadta. A cél: dolgozni, hogy a miskolciaknak jobb legyen - hangsúlyozta.

Kérdésünkre, hogy az elnökség fiatalítása mennyiben jelent új irányt az MSZP életében, elmondták: fiatalosabb válaszokat, reakciókat tudnak adni a választóknak. Ezáltal a fiatalok, az aktív korúak számára is vonzóvá válhat a párt - hangsúlyozták. Ahogy fogalmaztak: "Fiatal műhelyben alakulnak majd ki az ötletek."

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában